Loocello

img_8489.jpg

Innan jul fick Loo en hovledsinflammation. Han skrittades i fyra veckor och åt Metacam. I samband med det här fick han även specialskor så att han skulle rulla över bättre när han går. På återbesöket var han otroligt fin och fick mycket beröm. Han skrittades uppsuttet några veckor och sedan började vi trava, där vi ökade på fem minuter varje vecka.

Han kändes så otroligt fräsch här, bättre än vad han varit sedan vi köpte honom. Snön kom, och då upptäckte vi att de här skorna bygger väldigt hårt packade snöstyltor, vilket betydde att vi inte kunde rida utomhus alls. Det tycker inte Loo om alls, han vill ut, och det vill jag med. Hur många år har jag inte drömt om att rida ute i snön? Det var ju bara att glömma.

Efter ett tag började han tappa takten i traven på böjt spår. Hans hovar växer väldigt snabbt och det verkade som att skorna tryckte lite, så vi antog att det var felet. När vi slutligen fick ut hovslagaren hittade han en liten, oupptäckt hovböld. Inga problem dock, han öppnade och den försvann.

Men, han kändes fortfarande halt. Till följd av det har vi inte ridit på ett tag. Det känns skit. Dessutom kan vi fortfarande inte rida utomhus. Det är inget sammanträffande att den längsta vintern på flera år inträffar när vi inte kan rida ut, eller hur?

img_8243.jpg

Jag hoppas att vi kan få bukt med problemet till veckan. Det är så himla mycket som händer runt omkring just nu så vi har ju inte hunnit ta en ordentlig koll på honom. Kanske hade han bara lite ont efter hovbölden. Who knows.

img_8220.jpg

Han är i alla fall superfräsch i kroppen, hans galopp är 10/10 och traven är så himla mycket bättre än förut, så blir han bara fräsch och vi kan komma igång kommer det bli superbra.

img_8474.jpg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *