Loocellos status

För två veckor sedan skulle jag rida lektion med Loo, men när jag red fram var han halt. Han fick vila några dagar, och när jag sprang med honom i ridhuset så visade han ingenting, så vi skrittade igång honom några dagar igen.

Nu i söndags skulle jag rida honom i ridhuset och så skulle de kolla på honom i trav, för att se om han var ren. Vilket han inte var.

Oroliga och lätt paranoida ringde vi veterinären. Hon skulle ut igår för att kolla på Loos kompis, så hon lovade att även undersöka honom. Sagt och gjort, och igår fick vi veta att han har en hovledsinflammation. Ändå skönt, det är ju inte så allvarligt. Han behandlades med kortison och ska få metacam, och om fyra veckor kommer hon igen och tittar på honom. Förhoppningsvis är han på bättringsvägen då! Hon såg ljust på framtiden i alla fall, och berömde honom för att han var så fint musklad och fin i hull. Kul att höra ändå.

Så nu ska han gå i sjukdagar i fyra veckor, och skrittas 15 minuter om dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *