Det blir bättre

Hej … blev visst en paus.

Jag har inte kunnat rida Loo på …? Flera månader? Det har bara inte fungerat. Jag har inte haft någon aning om hur jag ska göra, och han är så svåår. Det är inte helt lätt alla gånger.

Efter några lektioner med tårar i ögonen, massa pass där jag varit missnöjd och veckor av allmän frustration så genomförde vi förmodligen den bästa lektionen sedan april/maj någon gång. Det är fortfarande lång, lång väg kvar och kolla på vilken annan någorlunda bra ryttare som helst, då hade passet i fredags varit dåligt, men för oss var det flera steg framåt i rätt riktning. Skönt!

Igår red jag i plåtridhuset. Jag hade inga större förhoppningar, jag tror att vi alla tycker att det är svårare att rida själv än för instruktör. Jag började i alla fall med att rida övergångar mellan skritt och trav. Byter gångart vid varje bokstav. Det är något jag brukar göra, för att få honom att lyssna på mina hjälper kvickt. Sedan försöker jag göra detsamma mellan trav och galopp alternativt mellan skritt och galopp beroende på vad jag känner för, men det är inte alltid fattningarna sitter. De är typ aldrig halvdana, antingen blir fattningarna jättebra och liksom enkla? Det bara funkar, men helt plötsligt går det bara inte att fatta alls. Tror det kan ha med styrka att göra möjligtvis.

Han har dock blivit MYCKET starkare, eftersom vi har kommit ut i skogen mycket mer än förut. Nu har vi galopperat masten minst en gång och veckan, och det ger ju både kondition och styrka. Dessutom är han piggare, det beror ju dels på att han är starkare tror jag, men vi har även börjat ge lite havre.

Havren har gett resultat, för han var väldigt framme igår, han blev speciellt väldigt pigg på slutet. Det är faktiskt lättare att rida när han inte går bakåt, tro det eller ej, haha. Jag hade nog behövt ta tillbaka honom lite, men det är så svårt just nu för tar jag tillbaka honom för mycket kan han ju börja tänka bakåt igen. Det gäller att hålla sig på rätt sida. Han får aldrig bli springig och älga iväg, han måste alltid vänta på piloten liksom. Men det löser sig, jag är ju inte direkt van vid en pigg Loocello, haha.

img_7057.jpg

Synd att inte mamma filmade något, jag skulle bett henne göra det ju! Vore ju kul att bjuda på lite bilder kanske.

Nu ska jag alldeles strax till stallet, jag ska rida ut med Linnea. Jag tar Loo idag och så tar hon Ellie. Lite senare ska vi hämta en katt! Ska bli jättekul. En liten kattunge, det ser jag fram emot.

2 reaktion på “Det blir bättre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *