Lektion 16/9

img_5459.jpg img_5463.jpg

Igår var det lektion, jag red Loo. Först red jag fram lite borta på dressyrbanan, och jävlar vad han taggade till när jag fattade galopp. Kan det vara havren som börjar verka? Vi började nämligen ge honom lite havre för några veckor sedan. Jag upplevde även i traven att han var mer framåt.

Vi red en standardövning som jag ridit, jag vet inte hur många gånger. Ett halvt varv på stora mittvolten, en 10-metersvolt ut till A, halvt varv på mittvolten, 10-metersvolt ut till C. Den är väldigt bra för att få hästarna mjuka och lösgjorda! I skritten var han som vanligt, seg som kola. Men det är ju så, skritten ÄR inte hans gångart. I traven däremot, där gick han mer framåt än vad han brukar. Det uppskattas kan jag lova, det är så himla störande när jag vill fokusera på att få in hans bogar t.ex, men så måste jag samtidigt driva vartenda steg för att han stannar annars. Skönt!

Och ja, hans bogar … I vänstervarvet är det  jättesvårt att få tag på (?) yttersidan. Det kändes liksom inte som att det fanns något där, speciellt i början. Det blir lite bättre om jag ställer honom utåt några steg och får in ytterbogen men det är svårt när vi gör en övning när de ska vara inåtställda. Jaja. Blev faktiskt nöjd med honom på slutet. Då kändes han relativt mjuk och han var lydig och gick framåt av sig själv. Då skulle jag ridit en lektion till, haha. Hade verkligen varit perfekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *