Nyttig träning

Idag stod det markarbete- och hoppträning på schemat. Vi hoppade inte dock, då han inte är helt igång efter hältan än.

Mamma köpte ett supersnyggt, mörkblått schabrak med guldiga detaljer, så vi kan äntligen använda våra balla, gula skydd. Älskar dem, men de är riktigt fula om det blir felmatchat, haha.

Det får duga med några suddiga och ofokuserade screenshots från film. Det gick jättebra! Vi gjorde som vanligt olika övningar som vi sedan satte ihop till en hel bana som vi red i galopp, trodde jag skulle dö. På de enskilda övningarna fick jag driva som en tok för att han inte skulle bryta av och för att han skulle sitta ihop över bommarna. Men det är nyttigt, och kul!

En av sakerna vi gjorde var (i trav) tre bommar på ena långsidan, ca 10 meter, tre bommar, stor volt ut till andra långsidan ungefär (med en bom på varje ”sida” av volten), över mittenbommarna igen, ca 10 meter och tre bommar. Det gjorde vi i båda varven, och sedan i galopp. Då var det bara en bom på varje ställe.

När jag sedan skulle rida hela banan, som tog ca 2 minuter att rida, var jag beredd på ren och skär slakt av ben och mage. Men det gick bra! Han taggade till lite, utan att dra iväg, och det gick mycket lättare för mig. Han hade såklart kunnat korta sig ännu mer, men vi tar ett steg i taget. Jag är osäker på om jag kunnat rida honom en hel bana i galopp om han var kortare, just nu är galoppen svagast och jag har varken musklerna eller ridningen för att klara av det. Jag är i alla fall mycket nöjd, och traven kändes super när jag travade av!

Imorgon börjar skolan, mindre kul. Ska bli kul att träffa klassen men känner cirka noll motivation till att plugga. Tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *