3.14 – Pi day

img_8541.jpg

img_8547.jpg

I förrgår, den fjortonde mars var det pi day, eller pi-dagen, och som de naturarna vi är var vi självklart tvungna att fira på mattelektionen med paj, te, kaffe och saft! Det var riktigt gott och även skönt med ett litet avbrott.

Såhär såg vagnen ut efteråt:

img_8546.jpg

Torsdagslyx

img_8548.jpgimg_8549.jpg

Idag träffades jag, Linnea, Bella och Johanna hos Bella. Vi lagade ugnsbakad lax, vilket är otroligt gott, spelade Cluedo och snackade om allt och inget. En väldigt behövlig torsdag efter allt plugg den här veckan. Hade kanske behövt plugga idag också men jag känner att sådana här kvällar är viktiga för att klara av all press från skolan just nu.

Imorgon ska jag rida lektion, äntligen, men inte göra så mycket mer. På söndag åker jag till Stockholm för att se Harry i Globen!

Snyggingen

img_8192.jpg

img_8199.jpg

Idag stod ridning på schemat för herr Loo. Första gången på över en vecka tror jag? Möjligtvis?

Jag och mamma konstaterade ju som sagt igår att han ser väldigt fräsch ut, och vi tycker därför inte att det finns någon anledning att söla. Att ta igångsättning i lugn takt är en sak, men du får det faktiskt vara nog. Är han fräsch ska han ridas, annars måste vi kolla upp honom igen.

Idag kändes han fräsch tyckte jag! Vääldigt stel, något motsträvig men stunderna då han gick framåt kändes han frisk och kry. Det är så kul att gångarterna känns bättre nu. Galoppfattningarna sitter som en smäck, jag riktigt känner hur han lyfter framdelen och skjuter iväg. Hur härligt? Nu fattas det bara lite styrka så att han kan bära sig ordentligt i galoppen, för sätter jag mig ner och försöker korta honom dröjer det inte länge innan han bryter av. Klen.

Trots att han satt fast i sidorna gick han i väldigt trevlig form på slutet och jag kunde länga tyglarna ganska mycket. Skulle kunna tänka mig att ha näsan något längre fram men just nu prioriterar jag att han är avslappnad och faktiskt söker sig nedåt, istället för spänt uppåt som tidigare.

Jag är taggad på kommande månader. Fortsätter han att kännas såhär fräsch kan det inte bli annat än bra. Hoppas, hoppas.

Tömkörning

Idag stod tömkörning på schemat. Vi ville se om han var fräsch, och han såg inte ut att vara halt. Det blir ridning nu och så för vi hoppas på att det bara var hovbölden han kände av.

Det är så jobbigt att tömköra? Mina armar är helt slut nu ju. Han såg riktigt fin ut dock. Jag gillar tömkörning, det är rolig omväxling och det känns som att Loo ändå uppskattar variationen trots att han måste röra på sig, haha.

Slask

Hej på er!

Idag har det varit plusgrader och slask. Det är ju inte favoritvädret direkt men förhoppningsvis kommer våren snart. Längtar.

Efter skolan åkte jag till stallet. Jag longerade Loo på hoppbanan tills vi var dyngsura båda två. Inte så kul, men det är bara att gilla läget när båda ridhuset är upptagna.

Nu på kvällen har jag räknat matte, pluggat kemi och diskuterat lite om FN-rollspelet med min grupp. FN-rollspelet är onsdag-fredag nästa vecka, och vi är typ 150 elever som ska vara med. Det ska bli riktigt kul men det krävs så otroligt mycket förberedning. Jag representerar Japan.

Loocello

img_8489.jpg

Innan jul fick Loo en hovledsinflammation. Han skrittades i fyra veckor och åt Metacam. I samband med det här fick han även specialskor så att han skulle rulla över bättre när han går. På återbesöket var han otroligt fin och fick mycket beröm. Han skrittades uppsuttet några veckor och sedan började vi trava, där vi ökade på fem minuter varje vecka.

Han kändes så otroligt fräsch här, bättre än vad han varit sedan vi köpte honom. Snön kom, och då upptäckte vi att de här skorna bygger väldigt hårt packade snöstyltor, vilket betydde att vi inte kunde rida utomhus alls. Det tycker inte Loo om alls, han vill ut, och det vill jag med. Hur många år har jag inte drömt om att rida ute i snön? Det var ju bara att glömma.

Efter ett tag började han tappa takten i traven på böjt spår. Hans hovar växer väldigt snabbt och det verkade som att skorna tryckte lite, så vi antog att det var felet. När vi slutligen fick ut hovslagaren hittade han en liten, oupptäckt hovböld. Inga problem dock, han öppnade och den försvann.

Men, han kändes fortfarande halt. Till följd av det har vi inte ridit på ett tag. Det känns skit. Dessutom kan vi fortfarande inte rida utomhus. Det är inget sammanträffande att den längsta vintern på flera år inträffar när vi inte kan rida ut, eller hur?

img_8243.jpg

Jag hoppas att vi kan få bukt med problemet till veckan. Det är så himla mycket som händer runt omkring just nu så vi har ju inte hunnit ta en ordentlig koll på honom. Kanske hade han bara lite ont efter hovbölden. Who knows.

img_8220.jpg

Han är i alla fall superfräsch i kroppen, hans galopp är 10/10 och traven är så himla mycket bättre än förut, så blir han bara fräsch och vi kan komma igång kommer det bli superbra.

img_8474.jpg

 

 

Tävlingshelg

Hallå, jag är tillbaka! Bloggen fungerar nu igen. 

Jag önskar så att titeln syftade på att jag tävlade i helgen, men så är det självfallet inte. Önska kan en ju. Tävlingar har det i alla fall varit i stallet, hela helgen. Tror att de fortfarande håller på när jag skriver det här klockan 18.45.

Igår satt jag i dörren vid ponnydressyren och idag hade jag helgtjänst. Fick gå upp klockan sex då vi skulle vara där tidigare för att ge en ponny medicin, och när vi fodrat och ska gå ut i kafeterian med vår mat ser vi att golvet i korridoren är helt blött. En kran hade stått och droppat hela natten. Det händer alltid saker på tävlingar, och det händer alltid saker när jag jobbar. Det var ju bara att ställa sig och moppa hela golvet. Suck. Som att inte vi har nog att göra.

img_8509.jpg

Det gick bra i alla fall och vi blev klara relativt snabbt, så vi kunde titta lite på tävlingarna. En av ridlärarna deltog och vann sin klass, de var riktigt fina.

img_8510.jpg

img_8511.jpg

img_8516.jpg

img_8523.jpg

Tänkte skriva ihop en liten uppdatering om Loo, som förhoppningsvis publiceras i morgon eller på tisdag.