Nyttig träning

Idag stod det markarbete- och hoppträning på schemat. Vi hoppade inte dock, då han inte är helt igång efter hältan än.

Mamma köpte ett supersnyggt, mörkblått schabrak med guldiga detaljer, så vi kan äntligen använda våra balla, gula skydd. Älskar dem, men de är riktigt fula om det blir felmatchat, haha.

Det får duga med några suddiga och ofokuserade screenshots från film. Det gick jättebra! Vi gjorde som vanligt olika övningar som vi sedan satte ihop till en hel bana som vi red i galopp, trodde jag skulle dö. På de enskilda övningarna fick jag driva som en tok för att han inte skulle bryta av och för att han skulle sitta ihop över bommarna. Men det är nyttigt, och kul!

En av sakerna vi gjorde var (i trav) tre bommar på ena långsidan, ca 10 meter, tre bommar, stor volt ut till andra långsidan ungefär (med en bom på varje ”sida” av volten), över mittenbommarna igen, ca 10 meter och tre bommar. Det gjorde vi i båda varven, och sedan i galopp. Då var det bara en bom på varje ställe.

När jag sedan skulle rida hela banan, som tog ca 2 minuter att rida, var jag beredd på ren och skär slakt av ben och mage. Men det gick bra! Han taggade till lite, utan att dra iväg, och det gick mycket lättare för mig. Han hade såklart kunnat korta sig ännu mer, men vi tar ett steg i taget. Jag är osäker på om jag kunnat rida honom en hel bana i galopp om han var kortare, just nu är galoppen svagast och jag har varken musklerna eller ridningen för att klara av det. Jag är i alla fall mycket nöjd, och traven kändes super när jag travade av!

Imorgon börjar skolan, mindre kul. Ska bli kul att träffa klassen men känner cirka noll motivation till att plugga. Tyvärr.

Händelserik stalleftermiddag
Idag hann vi med mycket, både viktiga saker och totalt onödiga saker. Då allt var fixat till Loo, fixade vi allt till Wie Welt som vi hade hand om idag.

Sedan skulle vi ta in Loo.

Jag gick in och ställde mig vid WW, för att distrahera honom och hålla honom undan från Loo. Tyvärr var Loo på det där humöret när han verkligen inte ska bli infångad, så han började springa. Jag fick skutta bakåt, för WW sprang iväg som skjuten ur en kanonkula.

Och så var de igång. De sprang ner i hagen. De sprang upp till grinden. Jag trodde de skulle halka i leran vid ett tillfälle. Den eskalerade så W började jaga stackars Loo. Herregud, män?? Vid ett tillfälle kom faktisk Loo fram till mig men när jag tog tag i grimman backade han och sprang iväg.

Tillslut fick jag tag på WW och kunde ta in honom i sin box. Då kom Loo så snällt och lät sig fångas in. Hästar är ju roliga, men inte alltid.

Loo var så skitig efter full galopp i blöt lera, så vi struntade i att rida ut och bestämde oss för att duscha honom. Det var väl lika bra, då fick vi ju det gjort också. Han blev jättefin.

Vi gick en kort promenad så att han fick torka lite i solen. Vi ställde sen in honom i boxen, hämtade piggborstar och gick för att ta oss an WW. Han var helt prickig, hade han varit skimmel och leran mer brun eller svart hade han kunnat vara en knabbis. Sötnosen. Leran hade i alla fall torkat mestadels så nästan allt gick bort.

Vi tränsade och gick en promenad på hoppbanan med honom. Först var han helt stirrig och skrittade med stora, lite stressade kliv, men efter en stund slappnade han av.

Det sista vi gjorde var att släppa Loo i ridhuset. Han fattar inte riktigt att han ska springa dock, han springer bara om vi springer före honom, så vi får ju mer motion än han, haha. Söt.

Loosi

Idag red jag dressyr på hoppbanan. Han kändes som vanligt, väldigt jobbig med andra ord, haha!

I början av passen, när han inte är ordentligt uppvärmd, är han stel och lite hård i munnen. Bogarna flyger både hit och tid under hela passet, så det är helt omöjligt att faktiskt rida något mer än rakt fram eller stora volter. Eller ja, jag kan knappt rida rakt fram utan att han ska antingen dra mot mitten eller gå utanför spåret.

Det blir såklart lite bättre i slutet, men inte mycket. Det är ju alltid lättare när han kommer till jobb. Vi kämpar på lite till, men det är så tråkigt att vi tappade ALLT när han bara stod i cirka två veckor (liten hälta).

Bella var med och tog lite kort, det tackar vi för! Imorgon ska jag äta glass med henne och Linnea, och senare ska vi släppa tillbaka hästarna till sommarhagen över helgen.

I måndags fick jag se ettans schema, och gick från att vara supertaggad till att bli nervös och orolig. Det är så långa dagar, och långa lektioner och jag undrar hur jag ska klara det. Jag är så rädd att jag mitt i ska känna att jag inte orkar med skolan alls, att jag ska bryta ihop totalt.

Igår fick vi massa papper med information, avtal att skriva på angående personlig dator och lite annat. Det är verkligen på riktigt nu. Jag börjar gymnasiet och känner mig inte alls redo. De tre åren på högstadiet var så bra, jag gick i en fantastisk klass och hade så bra lärare, och världens bästa kompisgäng.

Just nu är jag rädd för lärarna. För lektionerna. För att jag ska uppfattas seg, lat och otränad på idrotten, och att jag inte ska hänga med på lektionerna. Det var helt otroliga siffror på natur i år?

Det enda jag är säker på är klassen. Det var en som skapade en gruppchatt på snapchat igår med folk från nya klassen. Det kan nog bli bra! Det är dessutom 10 pers från min gamla klass, vilket är skönt.

Naj, måndag, du får gärna dröja lite. Jag är inte redo för fem öre.

IMG_5972 IMG_5981 IMG_6009

Bilder från klassresan som var en av sommarens höjdpunkter.

Nattugglor

Spenderade kvällen med några vid Strå. Det röda ljuset är Elias moppe, när han körde genom skogen.

Om en vecka börjar skolan, gymnasiet. Gissa vem som inte är taggad? Fick se schemat idag också, vi slutar rätt så sent de flesta dagar. Kommer inte ha någon fritid närmsta året, haha.

Sevro au Barca

I sommar har jag läst två megabra böcker, de heter Rött Uppror och Gyllene Sonen, skrivna av Pierce Brown. En av mina absoluta favoritkaraktärer är Sevro au Barca, vilket jag tänker berätta om nu. (obs obs har ej läst Morgonstjärnan så punkterna är baserade på de två förta böckerna)

 • Han är så fruktansvärt vulgär, han har liksom ett språk och sätt som inte riktigt passar in bland de Gyllene alla gånger.
 • Han sprang runt med ett vargskinn på ryggen och ylade i skogen i flera månader i Akademin?
 • Han bryr sig inte om vad någon tycker, förutom Darrow såklart, och går alltid sin egna, något underliga och krokiga, väg.
 • Han är orimligt lojal mot Darrow och sviker honom aldrig, han drar sig inte heller för att säga exakt vad han tycker till Darrow och vad han gör fel, i cirka allting.
 • Han tar alltid väl hand om sitt gäng, som kallas Ylarna (bara det gör det tio gånger bättre?), och de sprang allihop runt i vargskinn i Akademin.
 • Den i princip enda kontakt han hade med Darrow när han gick på Institutet var att han skickade typ den världens version av memes? Medan han bodde med sina Ylare någonstans i slutet av solsystemet?
 • På Akademin kom han på idén att några ur Darrows armé skulle gömma sig i hästars bukar för att på så sätt ta sig in i fiendens borg? Precis som i historien om Troja, bara det att Sevro var mycket coolare och klättrade in i en riktig häst, och dessutom lyckades få både sina Ylare och några andra att också göra samma sak.
 • Han var son till Fitchner, och blev bara om möjligt ännu mer lojal till Darrow när Fitchner berättade sanningen och Darrows liv och riktiga jag.
 • Han älskar Darrow även fast han inte vill erkänna att han faktiskt kan älska folk.
 • Han kan skämta om allting.
 • Han älskade verkligen Quinn, men sa ingenting eftersom han var rädd att förlora henne, och han fick aldrig chansen att berätta. </3
 • Jag kommer gråta om han dör, mer än om något händer Roque. Mer än när det visade sig vem Roque verkligen var, och jag grät faktiskt då för jag blev så ledsen.
 • För att jag antingen skrattar eller gråter/blir rörd av allt han säger.
 • Han är ingen drömprins, ingen ”boyfriend goals”, han är ingen såndär ”book crush” eller ”book boyfriend”, endast en karaktär jag älskar så det gör ont. Hatar det men det är sant.

Promenad

Hej!
Imorse steg vi upp vid sju för att åka till stallet och hämta hem hästarna från sommarhagen. Det gick som på räls! Efter det åkte jag hem då vi skulle till banken för att skaffa Swish och hämta ut min lön. Jag lämnade också tillbaka några biblioteksböcker.

Åkte senare tillbaka till stallet. Mötte Linnea och Bella där, vi fixade Loo och så gick vi ut. Vi tog oss genom skogen (de drog med min cykel haha) och ut vid industriområdet. Sedan red vi in på en grusväg som löper längs E18, sedan under vägen och vidare en bit. Trodde att han kanske skulle uppskatta att se annat men nej, han blev bara glad när vi vände hemåt. Känns ju bra just nu och så vidare.

Imorgon ska vi kanske träffas hos Bella en stund, men inget bestämt än. Taggar även Ullared på onsdag, ska bli jättekul.

Jag är tillbaka!

Osäker på hur länge dock, haha. Bloggen har legat nere ett tag, men jag tappade blogglusten totalt så det hade förmodligen inte varit så mycket bloggande även om det fungerat.

De senaste veckorna har jag gjort en hel del!

 • Jag var på Titanic: The Exhibition i Örebro med Linnea, Johanna och Bella. Det var riktigt intressant. Jag tycker att alla som har möjlighet att gå borde göra det.
 • Jag åkte till Eskilstuna i fyra dagar och Stockholm i tre dagar med familjen. Eskilstuna var väl lite tråkigt, men Stockholm levererade som vanligt. Vi bodde på Quality Hotel Friends, alltså hotellet bredvid Friends Arena och Mall of Scandinavia. Love, love, love.
 • Den här veckan (måndag till fredag) var det igångsättningsvecka i stallet. Otroligt kul. Vi red två hästar om dagen, i torsdags tre till och med. Fick äntligen rida Keelord efter att ha väntat, längtat och hoppats i ett helt år.
 • I tisdags var jag, Linnea, Johanna och Bella och åt på Joan’s, och i onsdags såg jag Dunkirk på bio med Sandra. Den var riktigt, riktigt bra (inte bara för att Harry Styles var med, haha).
 • I torsdags, fredags och lördags, igår alltså, var det Putte I Parken på Rävåskullen. Det var PIPs tioårsjubileum i år, därför kom det tillbaka till Karlskoga. Jag har längtat sen i vintras. Det har varit såå kul!

Och till veckan ska jag …

 • Ta in hästarna från sommarhagen igen (de fick gå tillbaka i fredags över helgen), då det är ridläger och kvällskurser.
 • Åka till Ullared med mamma, syster, mormor och morfar.
 • Gå på bio med några. Den här gången blir det Annabelle 2!