Trinne

Jag fick rida Trinne idag på lektionen. Jag har inte ridit henne sen tidigt i höstas, innan hon blev skadad. Det var lite spännande att få rida henne igen. 

Vi var bara tre idag, så det hade ju varit roligare om jag fått t.ex Danne, eftersom vi fick så mycket hjälp. Men å andra sidan kanske det var bra att jag fick Trinne, eftersom jag inte helt och hållet vet hur jag ska rida henne. Hon är inte så välutbildad ännu, så en får rida enkelt och ta det lugnt i perioder, för att sedan kunna kräva lite mer en stund. Hon blev jättetrött efter lite mer än halva lektionen, så hon slängde en del med huvudet och blev lite springig, men det kanske också är positivt? Jag måste ju ha gjort någonting rätt haha. Jag hade även bra koll på tygellängden och yttertygeln idag! För det mesta i alla fall … 😉 Inveg mina nya handskar också! De är såklart lite stela, men de kändes bra. 

Kapson och barbacka

Efter Örebro åkte jag till stallet. Hedda hade lektion och mamma och pappa var på kalas så jag hjälpte henne. När hon red satt jag i kafeterian och hade panik över en inlämningsuppgift och mellankrigstiden. När Hedda var klar så gick vi upp till Loo, där mamma hade fixat allt. 

Vi gick till gamla ridhuset. Först longerade vi honom med kapsonen. Han lyssnar väldigt bra på rösten, det märks att han är tränad mycket med det. Jag som knappt longerat alls i mitt liv kunde göra det utan större problem. Sedan bytte vi longeringslinan mot ett par tyglar och så satt jag upp! Nu vågade jag ju knappt ta i tyglarna eftersom kapsonen är väldigt skarp, men det behövdes ju inte heller. Vi lallade runt lite i ett bekvämt tempo, haha. Bästa var ju när jag lyckades få honom i galopp (det är fruktansvärt svårt att galoppera barbacka på honom) och han på ena långsidan börjar ladda för att byta galopp, och jag skriker ”nej” och typ svänger in mot mitten, lite för hastigt så att jag nästan ramlar av. Balans on point, typ.


Det var bra för honom att få ta det lite lugnt. Imorgon rider Linnea honom på lektion och på lördag ska jag vara med på en markarbete/hoppträning! Jättekul!

Livet utan tandställning …

… är fruktansvärt konstigt? Har haft den i lite mer än två år nu, så att plötsligt känna yttersidan av tänderna känns som något helt nytt. 

Jag var inte i skolan alls idag, utan fortsatte dagen med mamma i Örebro. Efter tandläkaren sprang jag in på Myrornas lite snabbt, jag hittade fel böcker. Tredje Harry Potter, jag har snart alla, Demonen i Kandras (tredje boken i Sagan om Mallorea) och Legenden om Star Wars-trilogin (Thrawn på engelska tror jag). Sedan åkte vi till Marieberg. Åt en underbar lunch, bakad potatis med fetaoströra och massor av ost. På Marieberg fick ett par Dr Denim-jeans (jag har seriöst inga jeans? Alla är trasiga) och en LP-ram (eller vad det nu heter) följa med hem. Allra sist åkte vi till Hööks en sväng. De hade äntligen fått in Trinity’s Regent-schabrak i blått, så jag köpte det. Köpte även ett par nya ridhandskar ifrån Roeckl och en mörkblå piké från JH Collection. 

Jag bara spenderade massa pengar?? Till mitt försvar hade jag presentkort på Hööks och Marieberg så jag betalade nästan ingenting själv. Men ändå. Jag är inte van vid att skämma bort mig själv så mycket (MVH snål). 


Så fiiint! 

Onsdag

NP gick bra antar jag, även fast att jag är osäker på om jag skrev nog mycket … hm. Nästa vecka är det skriftligt. 

Linnea red Loo idag. Vi gick på promenad först och sedan red hon på hoppbanan. Jag satt och kollade en stund men det blev alldeles för kallt så jag gick in och mockade.

Vi har även skaffat en fårskinnspadd till dressyrsadeln, äntligen. Det behövdes för att den skulle sitta optimalt nu när han är så sned. Vi behövde lägga i två ilägg på höger bak och ett på vänster, men jag tror att det blev rakt nu. Linnea sa även att han totalt bytt sida som är svår och stel, från höger till vänster, så det är ju positivt. 


Det var en ödla i stallet! Stackars ödlan blev jagad av Häxan så jag fick bära bort den. Jag älskar ödlor av någon anledning, de är så söta! 

Soligt

Åh vad det har varit skönt väder idag? Vi satt ute och solade några raster, så himla skönt ju. Tänk om det kunde bli vår på riktigt nu? Men jag hörde att det kanske skulle snöa imorgon …

Igår red jag Loo på lektion, det gick sådär till en början. Han var ganska ovillig, inte alls som i fredags. Men det kan ju bero på att det blivit ganska varmt och att han fortfarande håller på och fäller. Eller så var han bara allmänt trött. Eller så var det jag som red dåligt. Oavsett blev det lite bättre på slutet, men inte helt bra. Idag hade mamma Loo, jag hade gitarrlektion. Imorgon har NP biologi, laborationen. Jag är så orolig inför den, usch. 

Loocello 24 mars

Bästa Tilde tog några bilder på mig och Loo i fredags, jättekul! 

På den nedersta bilden hamnade jag i bakvikt, inte bra. Stör mig fruktansvärt på det, haha! 


Tycker mycket om nedersta bilden, trots min blick och innerhand. 

Dressyrtävlingar

Hej på er!
Jag åkte ut till stallet ungefär vid 11 och kom hem runt 16.30, tror jag. Idag var det två LB-klasser och en LA, med många fina hästar. Jag hjälpte inte till någonting idag utan satt mest och tittade och tog lite kort.

DSC_8418

DSC_8514

Det är ju våffeldagen idag, så de sålde våfflor i kafeterian <3 Så himla gott. Efter sista klassen gick jag och Linnea upp till Loo och gjorde iordning honom, och så red Linnea ut en sväng på vägen innan hon gick till hoppbanan och red lite.
Imorgon blir dagen lite längre, nästan 12 timmar tävling. Jag ska sitta i dörren mellan 9 och 13.

 

Träningsvärk imorgon

När det känns som att magmusklerna vänder sig ut och in och en är så torr i munnen som om en inte druckit på flera dagar, då är det jobbigt. Exakt så kändes det idag under lektionen, det kan kanske varit det jobbigaste ridpasset jag varit med om.

Jag började med att rida fram på hoppbanan, då bara galopperade jag på framåt. Han kändes pigg och glad, jättekul. Jag tycker verkligen om hoppbanan eftersom den är så stor. Gick sedan in i ridhuset lagom till lektionen. Han blev ganska sur först, han tycker ju att det är riktigt tråkigt att vara inomhus, stackaren. När han blir sur, blir han älgig, och blir han älgig är det inte kul. Så var det de första tio minuterna kanske, sedan fick jag fram honom och så småningom kunde jag även hitta yttersidan bättre.

Det primära problemet i början av passen är förmodligen hans icke-existerande framåtbjudning och framförallt hur han är i sidorna. I vänstervarvet går han inåtställd och skjuter ut bogen. Då måste jag våga ta tag i yttertygeln, för jag är lite mesig. Inte dra såklart, men hålla kvar. I högervarvet går han extremt utåtställd och så är han ju stel. Där måste jag använda innerskänkeln så att jag får in bogen och kan rakrikta/ställa åt höger. Det är såklart ett ”problem” genom hela passet men när jag hittar yttertygeln ordentligt och när han blir lite mer samarbetsvillig så blir det lättare att åtgärda.

Vi red på stora mittvolten, växlade mellan att rida vanligt och att rida med tagen bakdel. I vänstervarvet blev det så bra i början, min ridlärare fick stå i några varv och upprepa att jag skulle hålla på yttertygeln men det gav ju resultat. Det kändes verkligen som om han var inom ramen och han gick helt okej framåt. Kunde varit bättre, men en sak i taget! Det var inte att det gick för sakta, bara att han gärna får gå framåt något mer i det läget. Gällande galoppen … wow. Den första galoppen i vänstervarv var såå bra. Då kunde jag verkligen komma ner i sadeln, driva med sätet och han svarade jättebra. Han (och jag!!) blev lite trött så de andra galopperna var inte riktigt lika bra, men fortfarande bättre än vad de nånsin varit.

Nu har vi tagit några steg framåt, då kommer nya problem dyka upp så att vi kanske stannar här ett tag, men jag är så glad att det plötsligt händer något. På slutet, när han gick framåt ordentligt, fick jag plötsligt koncentrera mig på att hänga med i det större steget, något jag aldrig behövt tänka på förut. Intressant det här, jag kan inte bärga mig förrän det här är ett standardpass och jag får lära mig mer, finslipa och bli bättre. Det skulle vara otroligt roligt att få börja tävla någon gång i framtiden.

I helgen är det dressyrtävlingar. Jag har nog tänkt hänga där nästan hela tiden, jag älskar när det är tävling i stallet. På söndag ska jag även hjälpa till med något, ingen aning om med vad dock.