Måndag

Idag har jag varit i skolan och stallet, en helt vanlig dag alltså.

Jag fick Flauta! Det var ett tag sen. Hon har fått en dressyrsadel nu, så himla bra. Den är dessutom riktigt skön, och kändes bra att sitta i. Tummen upp! Dock var det något som var fel, är jag rätt säker på. Hon stannade flera gånger under lektionen. Bara tvärstannade. Hon var ju snäll och gick framåt direkt efteråt, så det var inte något krångel, men ändå skumt liksom. Och sen när vi travade av kändes hon oren. Jag fick sluta lite tidigare än de andra. Tråkigt, för i övrigt kändes hon roligt fin idag. Hon hade liksom framåtbjudning? Ovanligt för att vara Flauta liksom. 

Hoppas att det inte är något allvarligt bara. Angående våran så ska mamma skritta honom imorgon, för han är varken varm eller svullen. Så skönt!

Prova på-ridning

Idag hade jag stallet med Linnea. Det gick bra men det var väldigt kallt, inte kul. Vi hade ett litet möte med alla årselever och vår ridlärare på lunchen också.

Sen när vi var klara var det prova på-ridning där jag hjälpte till och ledde Danne. Det kom inte jättemånga, och det var bara två som vågade rida på Danne eftersom han är så stor hahah. Han blev så uttråkad av att stå där! 


Loo fick vila idag också, men han är kall och fin om benen så han hade förmodligen bara snubblat lite. Skönt!

Ringla

Jag fick inte Danne, utan Ringla. Jag rider henna inte alls lika mycket längre, och jag har i princip gett upp Keelord. Idag var jag ändå rätt sugen på Danne, och efter lektionen kände jag bara att det förmodligen gått bättre om jag ridit honom. Ringla var superseg och inte alls samarbetsvillig. Inte så kul. Dessutom kunde jag inte fatta galopp alls. Visserligen är hon rätt så svår att fatta galopp på, Loo är enkel om en gör rätt, även Danne tycker jag. Jag vet inte vad jag gör för fel på Ringla, så frustrerande. 

Loo var bättre i benet idag. Inte lika varm eller så, förhoppningsvis hade han bara snubblat eller något liknande. Mamma gick en kort promenad med honom, och det blir väl något liknande i helgen. 


Efter stallet har jag bara slappat framför Gilmore Girls med glass. Det var välbehövligt! I helgen blir det plugg till matte- och geografiprov, och så ska jag jobba på söndag. 

Helvetes jävla skit

Hejhej. Idag efter skolan följde jag med Emil hem en sväng, åkte sen hem och åt och sen stall med Linnea. Jag gjorde i ordning honom och så gick vi ner till ridhuset.

Jag börjar rida, han är lite stel, lite lat men ingenting ovanligt liksom. Sådär är han alltid. Efter en liten stund kom mamma. Jag galopperade en sväng, och när jag bröt av ropade hon STOPP och bad mig sitta av och gå fram till henne. Efter några vändor fram och tillbaka konstaterade vi att han är lite halt på vänster bak. ÅH VAD KUL. Vi har sån fruktansvärd tur känner jag. Förhoppningsvis är det ingenting illa, han var inte jättehalt och när vi kände på benet var han bara varm, men inte svullen. Han har förmodligen bara stukat sig lite eller något liknande. Hagarna är hemska just nu och hans hagkompis är inte så mycket bättre hahaha. 


Imorgon är det fredag igen. Jag kommer förmodligen få rida Danne, får jag inte han blir jag förvånad. 

25 januari

Hej på er! Idag efter skolan hade jag utvecklingssamtal. Det är något av det värsta jag vet, jag tycker att det är så fruktansvärt stelt och jobbigt. När vi var klara åkte jag hem och åt, sen åkte jag till stallet med Linnea.

Vi mockade och packade höpåsar, sedan red hon i ridhuset. Inte så mycket mer spännande.


Häxan satt utanför Quintus box, han försökte att nå henne och blev så frustrerad när det inte gick hahah. Så söt. 

Markarbete

Ridlektionen igår var riktigt kul, vi red äntligen bommar, det var jättelängesen. Jag fick Danne. Jag var först lite orolig att han skulle vara sådär superstressad och springig som han brukar vara när han vilat två dagar, och att det dessutom skulle bli värre när vi red över bommar också. Men så var det inte! Han var visserligen inte som i fredags heller, men det var lätt den bästa gången med honom. 

Vi red tre serpentiner med bommar på medelllinjen och öppna på långsidan. Han var för det mesta väldigt lugn, även fast han älgade iväg rejält ibland (som på första bilden). Så får det vara, även fast han är bra mycket starkare är han fortfarande inte helt stark. 

Han var väldigt väldigt stel också, gick självmant och ställde sig åt vänster. Lite smått irriterande, men som sagt har han inte gått något på hela helgen. I det stora hela är jag väldigt nöjd.Idag skrittade jag några varv barbacka på Loo nere på hoppbanan. Imorgon får han förmodligen gå i ridhuset. 

High quality

Mamma filmade en liten snutt från när jag travade av igår, jag försökte ta några skärmdumpar från den men det var himla dålig kvalitet. Tyvärr tänker jag visa dem ändå för att ha nånting att fylla ut bloggen med, hahah. Varsågoda.

video-1485109662 (1)_Moment(2) video-1485109662 (1)_Moment(3) video-1485109662 (1)_Moment(4) video-1485109662 (1)_Moment(5) video-1485109662 (1)_Moment(6) video-1485109662 (1)_Moment(7) video-1485109662 (1)_Moment(8) video-1485109662 (1)_Moment(9) video-1485109662 (1)_Moment(10) video-1485109662 (1)_Moment(11) video-1485109662 (1)_Moment

Tänk om jag kunde rida honom sådär ett helt ridpass? (och tänk om det kunde se ut sådär på riktigt. Inte ens jättebra men jag skulle ju vara jävligt nöjd hahah).

Bra ridpass!

Hej på er! Har varit hemma en stund nu, duschat och ätit en så god hemmagjord pizza med massa ost och champinjoner! Mmm.

Som sagt red jag i ridhuset förut. Det var privatlektioner på ena sidan så vi kunde tyvärr inte dra fram bommar själva, men lite senare lät ridläraren några bommar och ett hinder stå kvar efter den sista lektionen.

Jag började i alla fall att bara rida vanlig dressyr. Jag känner att jag hittar mer och mer knappar på honom, men det vore ju underbart om vi kunde få ha med honom på lektioner igen. Allt skulle bli så mycket bättre. Jag red mest volter och serpentiner i alla gångarter som jag brukar, och försökte mig på lite skänkelvikning och öppna i skritten även fast han nästan går bakåt i skritt. Det kändes ändå bra idag måste jag säga, även fast det ser ut som skit 90% av passet, hahah. Jag försökte få mamma att ta lite kort men de blev ju sådär.

DSC_8184

DSC_8190

DSC_8197_Moment(2)

DSC_8197_Moment

På bilderna nedanför satt jag ner, något jag bara klarar av i max ett varv på en volt. Det är så svårt att sitta ner, det är så himla mycket häst att rida!

DSC_8201_Moment(2) DSC_8201_Moment(3) DSC_8201_Moment(4) DSC_8201_Moment

Tyvärr så tog inte mamma några kort efter det? I alla fall så red jag över 4 bommar, höll på att flyga all världens väg (kändes det som alltså, han tog såna enorma kliv) och hoppade ett litet kryss. Han blev så himla glad, jättepigg och positiv! Bästaa.
Jag måste också tillägga att större delen av passet såg ut såhär:
DSC_8188

 

McDonalds

Hej! Idag blev vi bjudna på McDonalds av farfar. Jag tycker verkligen inte om det stället, men finns inte så mycket att göra åt det. Åt dock bara pommes och en frappé, deras hamburgare är inte goda och nuggetsen ger mig kväljningar av olika anledningar. 

Ska snart åka till stallet med Linnea. Vi har tänkt plocka fram lite bommar, han tycker om bommar och när det inte går att rida på banan utomhus får vi ju göra det bästa av situationen. 

Det gick jättebra att gå på promenad, vi försökte att inte gå på stigarna så han fick tänka lite och lyfta på fötterna. Det jobbiga är ju att han är världens bulldozer som bara går på, mina tår fick sig en rejäl törn. Plus att han ska äta av allting, hahah.

När vi var påväg hem hoppade jag över ett litet dike till ett litet fält som vi tänkte gå på (bara några meter tills nästa ställe man kunde hoppa över på), och då blir han helt stel i hela kroppen och vi hör hur grannens hundar skäller och hans häst är mer eller mindre galen i hagen. Några tiotals meter framför oss ser vi ett djur som springer, jag trodde det var en hund men insåg sen att det förmodligen var en räv. Loo började rycka i grimskaftet och sprang runt mig, så jag vände mig om och började gå så springer  det ut en hare framför oss? Allt på en gång, Loo visste ju inte var han skulle ta vägen. Jag hoppade över diket igen och han tog världens skutt och försökte galoppera iväg. Tack så mycket. Jag försökte gå mot stallet, han försökte springa. Det kom ett stort godståg samtidigt som det här hände så det dundrade ju över hela anläggningen. Tack så mycket. Tur att han ändå är snäll, finns nog hästar som jag inte hade kunnat hålla trots hingstgrimskaft. 

Efter vårat lilla äventyr mockade vi och fixade mat åt Loo och Wie Welt. Welten är så himla mysig, jättego häst!