Farliga vidunder

I måndags red Linnea Loo på lektionen, äntligen kan vi rida igång honom. Själv fick jag Danne och det gick åt helvete. Han var jättespringig och nej, ville bara sitta av efter en kvart.

Igår var jag i stallet med mamma och Hedda. Jag red i kanske 20 minuter så han fick röra på sig, han var rätt så trött efter igår!

Ikväll ska jag äntligen få se Fantastic beasts and where to find them! Så taggad.

Färdigflyttad

Idag har vi som sagt flyttat Loo till Botorp. Jag hade stallet så vi var mitt uppe i mockningen när mamma kommer ridandes. Hon red dit, dels för att vi ej har transport, dels för att det tog cirka 15 minuter att rida. 

Han står inte nere i ridskolestallet utan uppe i gamla stallet, supermysigt! Han fick gå ut i hagen direkt, han var jättelugn. När jag ätit lunch kom mamma och morfar med två höbalar, så vi har rullat såna idag. Tungt. När jag jobbat klart åkte jag hem en sväng och åt lite, och så åkte vi ut igen med Linnea och hennes mamma. Vi släppte honom i ridhuset så att han fick springa av sig lite! 

Idag har nästan alla saker flyttats. Jag fick inte vara med dock, pappa tyckte jag skulle sova istället. Hade ju varit kul att vara med men jag kan ärligt talat inte klaga heller …

Annars har vi plockat ner massa julsaker och städat. Lite senare på dagen åkte jag och handlade med mamma. Vi åkte också förbi stallet och spolade hans ben och mös lite. Kommer bli såå bra att flytta, men kommer verkligen sakna Smaedstorp. 

Linda, det här är till dig!

Det här inlägget är tillägnat Linda, hihi <3

Efter allt ståhej med volleybollen var det ju även ridning. Jag fick Ringla! Jättekul. Det främsta jag försöker fokusera på just nu är att inte tappa tyglarna och att ha en stadig hand, det förstnämnda är särskilt svårt för mig. 


I helgen är det fullt upp. Imorgon ska vi flytta massa grejer, på morgonen tyvärr. På söndag har jag stallet i Botorp, och så flyttar vi ju även Loocello dit. Så kul! Får inte sova någonting i helgen dock hahah, och jag känner just nu att jag verkligen behöver det. Jag är ingen morgonmänniska, och att vara en kvällsmänniska är väl inte en fördel när man är en ryttare hhahah. Jaja. Det ska bli jättekul ju! 

80-talet, vart tog du vägen?

Idag hade vi volleybollturnering på skolan, vi har tränat i nästan en månad inför den här dagen. Vi var såå nervösa när vi kom till skolan kl. 07.30 imorse för att klä ut oss. Vårat lag var 80-talet, vi var jättesöta hahah. Vårat namn var självklart 80-talet, vart tog du vägen?

Själva turneringen gick superbra, vi vann alla matcher i första omgången, vann semifinalen och slutligen finalen! Jag är superglad och jättestolt hahah, vi har verkligen ett superlag. Efteråt firade vi genom att gå och äta på Stråpizzerian med hela laget plus två till. Jättemysigt! 

Igår fick jag Danne igen, såklart hahah. Han har blivit min fredagshäst. Det gick bra, han var något springigare den här veckan, och även stelare, men annars var det väl inget större fel. 

Vi red bl.a  lite öppna, i skritten fixk jag till det rätt bra, men traven var svårare. Han tycker det är jobbigt så han försvarar ju sig genom att springa fortfarande. Vänster öppna gick dock bättre, i högsta ever sprang han bara så det blev ingenting alls. 


Idag har jag varit på Möckelngymnasiet, där det var öppet hus, tillsammans med Linnea. Dessvärre har jag fortfarande ingen aning om vad jag ska välja? Svårt.

Snart ska vi till stallet också … mycket bättre än gymnasiet, hahah. Fy.

Harry Potter-tidning

Igår köpte jag en Harry Potter-tidning, någon slags specialtidning från Aftonbladet. Såg den på Lidl i måndags när jag följde med två kompisar på en rast, och blev superexalterad. 

Superproffsigt kort och allt, men kolla vad fin? Jag kommer gråta om jag inte får se Fantastic Beasts and where to find them snart. Den verkar verkligen vara superbra? 

Köttbullen

Hej på er!

Idag och igår var jag i stallet med Linnea. Han har bara skrittats ut dock, i kanske 10 minuter. Går inte att göra så mycket mer. För lerigt och mörkt för att rida på banan, för mörkt för att rida längre rundor ute. Jättetråkigt såklart, men nästa helg flyttar vi till Botorp så då blir allt mycket bättre. 

Det flyttade in en liten shettispojke i fredags. Köttbullen eller Bullen kallas han, och han är bland det sötaste jag sett. Herregud, hahah. 

Seriöst nu då

Tänkte att jag kunde dra en kort sammanfattning över veckan som varit, så får vi se hur det blir kommande veckan …

I måndags red jag som sagt dressyrprogram. Gick väl helt okej kanske. Ringla tyckte det var jättekonstigt att vara själv och framförallt att det satt någon på kortsidan, så jag kunde inte rida ändå upp utan fick vända lite tidigare hahah. Kunde inte heller fatta galopp precis där det skulle vara, och hon bröt av flera gånger och när det väl var galopp hoppade och studsade hon hahah. Jaja. Det konstigaste var ju att jag fick avbryta mitt i då en tjej ramlade av på andra sidan, så jag fick skritta runt där i säkert fem minuter och sen fortsätta mitt i. Det var ingenting som störde mig men det blev ju lite skumt såklart. 

I onsdags hade jag mitt första nationella prov, svenska muntligt. Gick väl bra antar jag. På tisdag har jag matte muntligt, inte så taggad. Vi har också spelat en del volleyboll, i torsdags hoppade vi tjejer över bilden och körde två idrottslektioner. Vi var med på en parallellklass lektion och spelade mot dem, och efter det vår egen. Jag är så taggad på volleybollturneringen!

I fredags fick jag Danne, var överlägset bästa lektionen på honom! Det var jättekul. 


Igår hade mamma 50-årsfest då hon fyller år imorgon. Kom en massa folk hela dagen. Idag har jag inte gjort någonting alls förutom bakat lussekatter och lyssnat på musik.