Röjarn igen

Ännu en måndag har gått, känns lite jobbigt att tiden går så fort om jag ska vara ärlig. Vill inte välja gymnasie hahah.

Det har verkligen varit jättedåligt väder hela helgen och det fortsatte även idag, så segt. Hatar att cykla till skolan på morgonen när det regnar och blåser. 

Idag på lektionen fick jag Ralf igen. Jag var lika otaggad innan som förra gången, skillnaden var att det verkligen gick dåligt idag. Eller i alla fall mindre bra, även om det inte gick bra förra gången, hm. Förutom öppnorna, de fick vi till rätt bra ändå? Så konstigt. 


Mitt öra

Igår när jag hade stallet hände en liten grej …

Jag skulle sätta på Kalinas täcke, och hon ställer sig på ena gjorden så jag försöker flytta på hennes framben. Det gör henne skitsur så blixtsnabbt biter hon tag i mitt öra, och återgår till att äta. Jag bara sitter där, chockad, hahah. Blev först orolig att hon skulle ha dragit av örsnibben eller något, så springer iväg till toaletten för att kolla. Tack och lov var det bara ett jack men ringer mamma för säkerhetsskull, så vi åkte iväg till vårdcentralen. Där var de oroliga att det skulle behöva sys så jag skickades vidare till akuten. Även där tror en sjuksköterska att det ska sys så jag ligger där i ett rum i typ en kvart innan doktorn kommer och säger att det ej behövs. Hahahha, alltså. Gud vad jobbiga. Går nu runt med en lapp över örat vilket ser jättedumt ut. Tack ponnyn.


Åkte ändå tillbaka och fortsatte jobba, och senare hade vi halloweenmöte. Är så himla taggad på lördag! Vi fick inte så jättemycket gjort dock, sprang mest runt i ridhuset med käpphästar … (Mm vi ses alltså som de ”stora tjejerna” mm absolut så mogna osv)

Materiell lycka


Inte världens vackraste foton men kolla!! Mamma köpte ett begagnat High Jump från PS of Sweden, jag är så otroligt nyfiken på att testa det. Tyvärr så blev nosgrimman för liten med luddet på, och vi fick inte med någon platta så vi fick hitta på en nödlösning och klippa sönder ett tunnare ludd och sätta fast sålänge. Jättesöt, hahah! Tyvärr var han inte vidare samarbetsvillig när vi skulle ta kort på honom, inte världens charmigaste bilder kanske.
Det var stallmöte idag, jag och Linnea hittade ingen skjuts så vi gick dit i det snöblandade regnet, så kallt! Efter mötet skulle han ridas men det var alldeles för kallt och vi hade för lite kläder på oss. Han får ridas av Linnea imorgon istället. Jag har stallet i Botorp så jag åker inte ut till Smedstorp.

Danne

Igår fick jag rida Danne igen. Det gick rätt bra ändå, han är riktigt svår. Han är väldigt stel i ena sidan, och det är ganska svårt att ställa igenom då han biter tag i bettet, men det blir bättre när han släpper efter. 

Vi red öppna och serpentiner, samma övning som i måndags. Öppnan blev ju sådär, fick till det ibland, men nja. Efter öppnar fattade vi galopp och red första bågen i galopp, och då blev han jättetaggad och det blev svårt att rida öppna. Hallåå, man kan ju inte trava när de andra galopperar???? Ja titta bara på det första kortet hahah.
Styrketräning 

Idag har det regnat lite från och till, inte kul. Vi slutade tidigare p.g.a inställd lektion så jag och Linnea åkte till stallet direkt. Eller ja, ”åkte”. Vi kunde inte fixa skjuts och vi kan inte cykla då det är mörkt på kvällen och jag har trasiga lampor… Hahaha. Vi fick gå genom skogen. Det var blött, och vi hittade ej först? Stigen hade försvunnit från när jag var där sist (typ … Många år sedan). Vi hittade till slut i alla fall.

Vi körde lite styrketräning med honom. Linnea red upp och nedför en backe. Dock regnade det så vi orkade inte särskilt länge … Och det var motorcyklar i skogen så vi var rädda att de skulle komma.Vi släppte även ihop Loocello och Bäbis med den nya som kom i söndags. Det gick jättebra och de gick lugnt och betade när vi kom! Bara lilla Lysa som går själv nu, hahah. Så söt.

Trötter

Jag är så otroligt trött, hahah. Jag borde sova, men alltså. Boken jag läser nu är så fruktansvärt bra? Sömn behövs inte när man har böcker, am I right?

Idag red jag Loo. Jag och Linnea åkte ut, jag gjorde iordning honom och vad är det första han gör när jag släpper honom på gången? Jo, går fram till en hink med vatten som står efter väggen och tömmer ut den på gången. Han är så jobbig, och han vet om det, för han gör det bannemej med flit, hahah! Goa killen.

Det gick rätt så bra att rida, typ helt okej? Jag galopperade en del, tränade mycket galoppfattningar. Det var han med på direkt! Även lite sidvärtsrörelser och sånt brukar jag göra. Sist men inte minst red jag igenom Lätt B! Vi ska ha programridning i min måndagsgrupp om ett tag, och då måste man träna, hahah. Det var inte snyggt kan jag säga, speciellt inte när det går förbi en häst mitt i programmet så han typ sticker iväg i värsta showiga traven med nosen i vädret, herregud. Det där behövs nog tränad på …

Röjarn

Idag fick jag rida Ralf. Var väl inte sådär jätteglad över det, hahah. Jag gjorde mig i alla fall beredd, och satt upp, och möttes av en Ralf som var precis som vanligt. Det händer liksom inte så mycket, han är lite tråkig. Dock var han mycket mer framåt idag än vad han brukar vilket var kul, och det gick ändå helt okej. Rätt så nöjd, men det var väl inte en jätterolig lektion ändå.

Vi red serpentiner och öppna. Öppningar gick sådär, ibland fick vi till det rätt så bra, men han är ganska skänkeldöv tyvärr så ibland gick det inte alls. 

Tilde hade med sig kameran igen, så Linda tog lite kort! 

Lilla Loo

Älskar Loocellos smeknamn han fått utav några i stallet, hahah. Så gulligt, passar honom.

Idag ska jag äntligen få rida honom, exakt en vecka sen. Jobbigt att vara sjuk ju 🙁 Jag ska rida ut, tar en liten längre runda idag, bort till en galoppbacke och hem. Det blir jättebra, är helt okej väder ute också.

dsc_8071

dsc_8067

dsc_8018

Dannyboy

I fredags fick jag äntligen testa Danne, och det var riktigt kul. Jag trodde inte alls det skulle gå vidare bra om jag ska vara ärlig, han är väldigt knepig. Kan bli lite springig, slänger gärna upp huvudet i luften och tågar på som älg/bulldozer/whatever. Jag tyckte ändå att det gick bra för att vara första gången, så jag är nöjd. Han var ändå lugn för det mesta och var inte sådär jättestressad, vilket var skönt för mig som inte är så jättebra när det gäller sådana hästar.

Fick lite foton av Tilde som hon tog! Visst är han fin? Älskar färgen och modellen.