27/9

Jag trodde inte jag skulle hinna till stallet innan min gitarrlektion, men det gjorde jag! Mamma skulle egentligen ridit men jag snodde det ifrån henne …


Jag red ut så att han skulle få röra på sig ordentligt. Igår longerades han, i helgen skrittade han ju mest. Så jag skrittade fram på kärleksstigen, och när jag kom ut på Högåsvägen började jag trava och fortsatte med det. Istället för att rida in upp mot den gamla skolan fortsatte jag på vägen och red in på en annan liten väg. Så mysigt! Kunde även galoppera en del vilket var riktigt underbart. Han är så himla snäll och lydig, trots att han är pigg och tycker det är kul så ökar han ju inte farten någonting alls, inte det minsta om man inte ber honom. Osv. Bästa Loo! Idag matchade vi hans utrustning (när man inte har något liv alls). Turkosa benskydd, beige och turkost schabrak. Jättefint! Han passar verkligen i turkost tycker jag. Finaste!

FÖRLÅT

Ja, sorry. Jag orkade verkligen inte blogga av någon anledning … Hahah. Jättedåligt, jag vet.

Stockholm var superkul, hade gärna varit där längre än en dag. Riksdagen var lite intressant, men blev långtråkigt i längden. Speciellt frågestunden, kunde inte koncentrera mig alls. Efter riksdagen hade vi 1,5 timmes ”rast”. Jag och Linnea sprang iväg och åt (jag åt en jättegod ost- och skinkpaj) innan vi mötte upp massa folk på Science Fiction-bokhandeln. Bästaa! Hann bara vara där i 30 min dock. Köpte en bok (visar den i ett annat inlägg). Efter det åkte vi iväg till Naturhistoriska museet vilket var superkul, vi sprang runt där i nästan 1,5 timme och kollade på olika saker.


Hittade en skylt, älskar.

I fredags tog vi med oss Loocello till ridskolan, och så red jag på lektionen. Det var så himla jobbigt! Han är ju så himla stel, och så blir han lite lat. Men det blev rätt så bra ändå, bara att träna. 

I helgen reds han ut, i lördags red Linnea och i söndags red jag. Barbacka, båda gångerna. Så mysigt. I söndags åt han dock en gren, som färgade hans typ saliv brunt så vi fick för oss att han blödde ur munnen så vi hann inte så långt tyvärr, hahah.

Och slutligen, igår på lektionen red jag Clabbe. Sist jag red honom gick det ju åt helvete (kändes så i alla fall) men igår gick det bra mycket bättre. Gick väl ändå inte bra, det var liksom, mediokert? Helt okej, inte helt bra. Är varken besviken eller nöjd.

20/9

Jag åkte hem från skolan kl 14 idag då jag skulle till tandläkaren. Det tar sån tid att åka till Örebro hahaha. Gick även in till Myrornas och köpte boken Magikerna, Granngården och köpte ett nytt bett och paddar. Bettet ska bli jättekul att testa, det är ett Baucherbett. Det ser fett hightech ut? Men det ska tydligen vara jättebra.

Hann bara till stallet en kort sväng idag, pga tandläkaren och sedan gitarr. Linnea red idag. 

19/9

Uhh, vi hade skolfoto idag. Inte kul, inte det minsta. Vi fick sluta tidigare i alla fall, då hemkunskapen var inställd. 

Jag fick Matte igen, gick inget vidare. Han är seg och stel men framförallt kan jag varken sitta ner bra i sadeln eller hålla i tyglarna, för de blir för långa hela tiden. Känns ju bra. Eeh. 

18/9

Herregud vad jag är trött! Jag hade stallet idag, och runt klockan 10 började det komma andra då det var städdag också. Så vi fick en del hjälp, men det gjordes ju annat också. Städades i kafeterian, togs ner träd och buskar och skurades lite grann i stallet. Blev ju helt klart skillnad även om det fortfarande finns massa spindelväv kvar.

Efter det var det familjedag, så det grillades korv och var prova på-ridning där jag ledde Clabbe. Det skulle också varit loppis men blev ingenting av någon anledning. Efter allting så hade vi möte angående halloweenkvällen. Det kommer bli så jävla bra i år, hoppas hoppas allting går som planerat. Jag åkte hem 16, 8,5 timmar senare.

img_2791

17/9

Idag åkte jag, Linnea, mamma och Hedda till Granngården en sväng, de hade rea på schabrak så vi köpte ett hoppschabrak då vi i princip bara har till dressyr. Glömde ju ta kort på det, lite dumt, men det är grått med turkosa kanter. Sen cyklade jag och Linnea till stallet.

Vi tog in honom och började göra i ordning honom, herregud vad skitig han var. Tog en stund innan han var någorlunda ren, han är dock väldigt dammig vilket är irriterande. Innan jag hann sitta upp kom mamma och Hedda, så Hedda skrittade fram istället (då hon inte ridit honom). Vi fixade hans höpåsar så länge, och en stund senare fick jag sitta upp. Det är så himla svårt att rida en häst en inte riktigt känner, men jag red en stund och kände efter. Han är himla stel i högersidan, går knappt att ställa igenom. Han är vänsterställd och tar inte riktigt högertygeln tycker jag. Skritten är svårast, i traven var det lite lättare, men ändå inte helt lätt. Galoppen var också ganska svår.

Nu har han ju inte världens bästa kondition, så förhoppningsvis blir det lite bättre när han kommer igång mer.

img_3055

16/9

Så himla skönt med helg, kommer en hel del prov nu framöver så njuter lite av den relativt lugna helgen.

Jag hann inte ut till Smedstorp idag, men mamma åkte ut och red runt Högåsen och han hade skött sig fint! Hade lektion däremot, fick Flauta som börjat gå lektion igen! Hon var jättepigg till en början, så roligt, men så försvann all energi och hon blev superseg. Jag tror att hon vill vara pigg men inte har kondis nog än, hahah. 

15/9

Idag är det en vecka kvar till Stockholm! Aahh, ska bli så kul.

Vi hade löpning på idrotten idag. Fy fan vad jag hatar löpning, speciellt när jag blev så yr i huvudet sista biten att jag höll på att springa in i ett träd. :)))) har lagom med träningsvärk också.

Linnea red idag, red ut. Jag tog cykeln och cyklade bredvid. Vi tog kärleksstigen, Högåsvägen bort till den gamla skolan och sen en väg tillbaka till stallet. Typ vid skolan fick jag punka på bakdäcket. Underbart! Linnea, som travade en del, fick rida i förväg och sen göra halt osv. Hahahah åh vad jobbigt. Speciellt i backarna, jag som redan hade ont i benen, och så fick jag bokstavligen dra en cykel med punktering uppför. Yey.

Imorgon vet jag inte hur det blir. Jag har lektion i alla fall. Det ska bli ganska skönt att få åka till ridskolan också! 

Galoppombyten

Idag red vi första gången sedan provridningen! Både jag och Linnea red. Det var riktigt kul faktiskt. Jag red först, skrittade fram ute och red sedan tillbaka till banan. Han var riktigt trevlig ute, han har verkligen öronen spetsade hela tiden. På banan var han inte jätteframåt, men mer än vad han var på provridningen. Jag tror att han tyckte det var kul att få jobba, trots att jag bara red runt lite på volter, serpentiner och liknande. Dock blev han trött väldigt snabbt. Galoppen är ju helt klart hans bästa gångart, den är väldigt nice.

img_3077

Det roligaste hände ju dock! Han är så otroligt känslig, speciellt för mig som är så van vid ridskolehästar som kan vara lite avtrubbade, t.ex. har vi ryggat en hel del när det bara ska vara halt. I ena galoppen på en av långsidorna bytte han galopp, för jag var väl inte riktigt balanserad osv osv. Det var ingen som såg det dock, och jag var osäker på om han verkligen bytt galopp eller om han bara hoppat till (eftersom jag bröt av direkt kunde jag inte checka vilken galopp han hade). Men jag fattade galopp igen, och så gjorde han (jag) exakt samma sak på samma långsida, och de andra börjar skratta. Så de ber mig at vände snett igenom i galopp och prova att byta galopp.

Jag har aldrig gjort galoppombyten förut.

Men jag vänder snett igenom och ungefär på mitten gör jag som de sagt åt mig att göra, och han byter. De säger till och med att det var ett jättefint byte, hahah! Det var såklart inte min förtjänst, men det är ju lite kul ändå. Vilken häst vi köpt.

img_3052

13/9

Idag hade vi tänkt ta en heldag i stallet (heldag efter skolan i alla fall, hahah) men vi kom inte ut innan 16.30 eftersom Linnea hade utvecklingssamtal. Vi var där i en del timmar i alla fall, så det var ju bra ändå! Vi mockade, fixade mat och städade ur hans badkar i hagen så det var rent och han kunde dricka. Vi satt även i fikarummet och pluggade lite biologi (det är jobbigt att plugga hemma).

img_3046

Även idag tog vi en promenad. Vi hade tänkt rida men varken min eller Linneas mamma kunde följa med ut, och de vill vara med nu i början såklart. Det är så mysigt att gå ut och gå med en häst, så jag har liksom ingenting emot det heller, för ärligt talat är jag lite rädd inför att rida honom första gången. För att han inte ska kännas som på provridningen, eller att jag inte ska klara av honom alls. Då menar jag inte att det måste gå jättebra första gången, verkligen inte, men jag hatar att inte känna att jag inte har kontroll över situationen. Typ som när jag rider pigga och heta hästar.

img_3049

Vi gick på kärleksstigen ut på Högåsvägen, gick på den en bit och vände sedan. Vi hittade en liten väg ner i skogen som vi gick in på också i hopp om att hitta något spännande ställe, men den tog aldrig slut. Den ska undersökas noggrannare. Ärligt talat kan han vara ganska jobbig att gå ut med, han är ganska bufflig och rätt vad det är flyger man framåt eller åt sidan, hahah. Dessutom har han ju inte blivit riden på ett tag så han är ganska pigg, men han är supersnäll <3 Vi släppte även ut honom i paddocken en stund i hopp om att han skulle springa av sig, men han var bara intresserad utav gräset. Vi fick honom att springa lite i alla fall.

img_3051