31/8

Sista inlägget för den här sommaren, typ. Hände ingenting speciellt i skolan, vi hade vår första elevens val-lektion. Jag fick film- och litteraturkunskap! Så kul. Vi pratade om och såg på en Sherlock Holmes. 

Vi åkte till Flauta lite senare än vanligt, jag red. Det är 30-40 min nu, och det är rätt skönt att skritta runt där. Önskar dock att vi kunde gå ut … 


Det har varit mycket snack om häst idag … Imorgon är det besiktning, sen får vi se. Ojoj.

Godmorgon

Ska åka till skolan om bara några minuter. Idag ska vi till Flauta och så ska mamma ringa till en hästägare … Nervöst.

Igår hann jag inte till stallet, tiderna jag kunde åka kunde inte Linnea och tvärtom, så jag sa att hon kunde åka själv. Jag hade min första gitarrlektion igår, det gick bra.

Dan Brown

En författare jag verkligen beundrar är Dan Brown. Jag har läst två böcker, och trots att jag inte läst så mycket av honom är han en av mina favoritförfattare.

Änglar och demoner läste jag förra hösten, och den är riktigt, riktigt spännande. Några saker som boken tar upp är Vatikanen och påven, illuminati och antimateria. Hans böcker är fyllda utav konspirationsteorier, symboler och historia vilket är så himla intressant! Han lägger ner flera år på research innan han börjar skriva själva böckerna, och om jag inte minns helt fel är allting sant i hans böcker (alltså, kanske inte Robert Langdon och att han och Vittoria sprang runt i Vatikanen och Rom och letade efter symboler och ledtrådar, men all fakta) vilket gör allting mer spännande.

Boken jag nyss läste ut heter Da Vinci-koden och är nog Browns kändaste bok. Den handlar en del om katolicismen, Heliga Graal och ett hemligt sällskap som heter Prieuré de Sion. Och en hel del Da Vinci, han är otroligt intressant.

Jag rekommenderar verkligen att läsa Dan Brown, trots att de verkar tjocka är de jättelättlästa och riktigt bladvändare. Så himla fina omslag också!

Det här med heta hästar ….

Idag har det regnat lite för mycket för min smak. Gick med blöta byxor i skor hela dagen i skolan, inte kul! 

Stallet var … Spännande. Jag fick prova Petite, som är ett sto med något mer framåtbjudning än vad jag är van vid. Visserligen rider jag Trinne ibland, och de är ju lite lika.

Det gick inte så himla bra dock, hahah. Helt okej i skritten och traven, för att vara första gången i alla fall. Sen kom galoppen. Hon har väldigt intressant galopp måste jag säga, väldigt studsig typ? Kunde dock inte bryta av .. Vilket blev lite jobbigt, heeeh. Inte min typ av häst alltså, jag kan inte rida såna … Det var kul att testa i alla fall, och det var säkert inte sista gången jag red henne.

Updates är ju alltid kul

Idag har jag haft stallet, jag var där i sammanlagt 8,5 timmar hahah! När vi var klara så red jag Flauta, därför det blev lite längre. Hennes svans är så fin nu, vi tar hand om svansen lika mycket som resten av hästen, hmm …. nej men, för att vara en ridskolehäst i det stallet är svansen på elitnivå nu.

img_2660.jpg

  • Angående min läsning har det inte gått för bra, håller fortfarande på med Da Vinci-koden. Den är jävligt bra dock, men jag skulle ju kunna läsa lite snabbare kanske.
    Tänkte antingen läsa första Percy Jackson på engelska eller låna Harry Potter och den flammande bägaren. Har inte riktigt bestämt mig än!
  • Såg klart på Stranger Things idag, så jävla bra! Började på American Horror Story, det ska bli spännande!
  • Lyssnar så mycket på Twenty One Pilots nu, vill så gärna gå på deras konsert i Stockholm i oktober. 🙁
  • Flauta ska börja ridas 30 minuter imorgon.

Bildresultat för heathens

26/8

Godkväll eller nåt

Det har varit så otroligt varmt idag? Förut i stallet höll vi på och smälla av, för varmt. Alltså, det är kul att det blev lite mer sommar men det kom då plötsligt.

Jag fick lilla Trinne, det var ett tag sen jag red henne nu. Det gick rätt så bra, hon är jättestel i högersidan, mer än vad hon var i våras. Jag tycker dock om hur hon är att rida i början av ridpassen, för då är hon inte särskilt trött så hon springer inte så, men är samtidigt ganska framåt så jag kan fokusera på att endast ställa och forma, och även hur jag själv sitter utan att samtidigt behöva driva som en tok eller bromsa som en tok. Galoppen gick superbra! 

Efteråt red Linnea Flauta, mamma följde med ut då hon slapp gå i ridhuset. Det är lite läskigt, men hon är superduktig.


Imorgon ska vi iväg och provrida en häst. Spännande!

Regnigt

Det regnade förut när vi skulle ha idrott, då vi fick vara inne. Vi spelade volleyboll, så kul! Längtar till volleybollturneringen senare i höst.

Efter skolan följde Emil med mig hem en stund, och sen stallet. Jag red först och sen duschade vi henne då hennes päls var så fet och äcklig. 

Imorgon har vi ridlektion också! Så kul.


Det här med att ta kort på en häst som vill ha godis …

24/8

Idag var det en helt vanlig skoldag, ingenting intressant, förutom innan SOn när hela klassen satt och väntade på läraren, och så upptäckte vi att vi var i fel klassrum. Hahah, så dåliga!

I eftermiddags var det upprop för gitarren, så vi var där och fick en tid. Efter det cyklade jag till stallet, Linnea red idag.