Degrassi: The New Generation

Jag har den här veckan börjat se på Degrassi: The New Generation. Den startade i början av 2000-talet, så de avsnitten som jag ser på just nu är nästan lika gamla som mig. Jag är just nu på säsong 2.

Det är ett tonårsdrama som handlar om en grupp ungdomar som går på Degrassi Community School. De får genom seriens gång träffa på många olika problem, som är typiska för ungdoms/high school-serier/filmer men också mycket viktiga att ta upp. T.ex. vänskapsproblem, kärlek, alkohol, fester, droger, sex och liknande.

Någonting jag har lagt märke till är dock hur jobbiga alla pojkar är i serien, sexister hela högen nästan. Det här är några saker jag lagt märke till:

  • J.T vägrade lyssna när Paige sa nej till en dejt, hon ville tydligt inte ha med honom att göra och ändå säger han saker som ”jag tänker inte ge upp” och ”en dag kommer hon säga ja”. I det här fallet är det inte så farligt, det är bara en dejt, men om han inte kan ta ett nej när det gäller en dejt? Jag blir orolig.
  • Jimmy var bra ett tag tills han och Ashley gjorde slut och hon senare sa förlåt, då trodde han i princip att de var tillsammans igen, och blev jättesur på Sean när han skulle gå ut med Ashley, kallade henne sin tjej osv. Jag blir lite irriterad på det, hahah, för hon är faktiskt inte hans tjej.
  • Spinner lät till en början inte Toby prata med hans lillasyster, trots att båda tyckte om varandra? Jag tror att hon kan ta hand om sig själv, hon är trots allt TJEJ. 🙂

degrassi, TNG, and shane kippel-bild

Skrev det är inlägget lite snabbt för att jag inte skulle glömma bort massa saker, men det finns fortfarande saker jag ej fått med. Kanske återommer, hahah.

27/7

Idag följe jag med Sandra ner till stan en sväng, passade även på att lämna tillbaka böcker. Lite senare var vi hos mig en stund, lyssnade på musik, åt bär och kollade i gamla skolkataloger. Det är så kul att titta på hur en såg ut i förskolan? Eller alltså, kul kanske är fel ord …

Efteråt har jag i princip bara sett på Degrassi (klar med säsong 1) och gått en promenad. Nice. Och läst massa om Marina Joyce …

26/7

Det är lite svalare idag, fortfarande över 20 grader dock, jag tycker det är något skönare. Igår var det nästan outhärdligt ett tag! (Klagar inte dock … det får gärna vara outhärdligt, så länge det inte blir höst. Vilket det kommer bli)

Idag var Emil hemma hos mig till ca 17, efter det åt jag och kollade på Degrassi … igen. Det är faktiskt ganska bra. Inte OITNB-bra eller Glee-bra eller Scream Queens-bra dock.
Runt kl. 20 cyklade jag till Strå och träffade Sandra, Linnea och Ebbe. Vi gjorde ingenting intressant alls, cyklade ner till fotbollsplan och tog selfies, typ? När Sandra var tvungen att gå så åkte vi andra till Aggerudsskolan av någon konstig anledning. Jag vet verkligen inte varför vi i princip bara är vid skolor? Vi är så konstiga. I alla fall kollade jag och Linnea på klipp från Beyonce-konserten och??? FAN att vi inte fick biljetter. Mamma försökte, men de tog ju såklart slut direkt. Fan.

25/7

Hej, förlåt för min frånvaro, har bara inte orkat. Har dock tänkt att skriva ett inlägg om Halmstad och visa lita bilder, om jag kan ta tag i mitt liv någon gång.

Idag träffade jag Linda och Linnea. Vi åkte ner till Näset, åt glass på pumphuset och spelade minigolf. Det är så otroligt varmt? Minigolfen är precis i solen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen tillslut. Vi åkte tillbaka till Strå en stund, innan Linda var tvungen att åka. Jag och Linnea åkte hem till mig, hade lite sådär lagom tråkigt och spelade Kalaha och Mastermind innan Linnea åkte hem och åt. Jag såg lite på Degrassi innan vi återigen åkte till Strå, den här gången träffade vi Ronja, Elias, Kevin och Ebbe. Senare på kvällen åkte jag ner till stan med Linnea, Ebbe och Kevin och spelade Pokémon GO, innan vi ännu en gång satte oss vid Strå och tittade på blixtar till 22.30.


 

Mellandag

Idag har jag inte gjort något särskilt, packat och läst. Vi åkte hem tidigt från Stockholm igår, syster blev mer sjuk. Tyvärr, jag hade ju gärna stannat åtminstone över dagen. 

Imorgon bär det av till Halmstad, vilket jag hoppas blir roligt. Bara vi för bra väder ska det väl fixa sig! 

Dokumentär som jag såg igår, Science Fiction genom tiderna. Nörden i mig blev överlycklig när jag hittade den på SVT-play. Längtar efter nästa avsnitt, hahah. 

Jag är en känslosam tönt …

… när det kommer till ”mina” karaktärer. Händer det dem något dör jag halvt, oavsett och det är bra eller dåligt. Dessutom så bryr jag mig nästan inte alls om en film/säsong/avsnitt/bok etc. är av dålig kvalitet, är mina favoritkaraktärer med gör det inte så mycket.

star wars and han solo-bild

Ett exempel är The Force Awakens, som det finns många olika uppfattningar om. Vissa tycker att det är en av de bästa och vissa tycker att det är den sämsta, och jag hör till den sista gruppen. Trots det gjorde det lita smått ont att se den, flera gånger. Bara att Rey och Finn flög iväg i Millenium Falcon var smärtsamt (eftersom det var Millenium Falcon), sen så kom Han och Chewie in där och det gjorde ännu mer ont, Han och Leia träffades …? Det var massa olika saker som hände, som hade med gamla karaktärer att göra. TFA är hemsk att se, hahah.

Legolas, LOTR, and orlando bloom-bild

Eller när Legolas helt plötsligt hoppar in i andra Hobbit-filmen, vilket är jättekonstigt egentligen eftersom han inte är med i boken. Det borde kanske irritera mig men jag blev så glad! Jag kommer ihåg det så väl, jag var på bio med mamma och pappa, och när jag och mamma ser Legolas så skriker vi till båda två (inte högt, jag lovar). Vi blev överlyckliga.

Dör en karaktär hatar jag filmen/boken/serien lite för mycket. Hur vågar de döda min bebis?
Jacks död i House of Night kommer jag aldrig komma över. Eller Han Solo? Boromir är också jätteledsamt. Fred Weasley? (Jag vet att det finns massa andra som jag glömt nu …hm). Riktiga Sigge i Sigge-böckerna är ju död! Dock inte i bokserien, men på riktigt??? Hemskt. Jag blev även jätteledsen över Kíli och Fíli.