Knapped

Igår var jag vid Knapped med Sandra, Emil och Sebbe. Vi spelade kubb (vi var så jävla sämst allihop, speciellt jag hahah), åkte kanot och typ, solade? Vi gjorde inte så mycket. Det var kul att göra något i alla fall, annars hade jag bara suttit hemma och kollat på OITNB. 

27/6

Idag har jag inte gjort något viktigt alls. Kollat på OITNB, lyssnat på musik, varit på Dollarstore och gjort eget jordnötssmör. Jag har varit så sugen på jordnötssmör de senaste dagarna, alltså verkligen jättesugen. Det är så gott!

Sommarläsningstaggen

Har sett den här taggen på några bloggar, och kände för att göra den. So here it is, Sommarläsningstaggen!

1. Vilka fem böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Hm hm … just nu läser jag De två tornen av Tolkien, den måste jag läsa klart. Sen måste jag ju läsa den sista, Konungens återkomst. Jag kanske även läser Silmarillon när jag ändå håller på med Tolkien. Jag är ju väldigt sugen på att läsa någon Star Wars-bok, jag har börjat att läsa de två första ur Jedi-riddaren lärling, men de läser jag ju ut på en dag. Jag tänker, kanske någon roman som baseras på filmerna? T.ex boken som baseras på A New Hope, Star Wars av George Lucas. Slutligen blir det säkert någon chick-lit, En Shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella kanske.

img_1734.jpg

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i? 
Jag vet inte riktigt, känns lite waste of time att läsa något jag inte vill läsa. Möjligtvis att jag nog kommer känna så precis innan jag börjar läsa *valfri chick-lit*, för det är så jag brukar känna. Men det går över, och det slutar med att jag älskar dem, eftersom de är så himla roliga!

3. Var är bästa stället att läsa på i sommar? 
I vår soffa på vår altan, det är så himla mysigt!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Fortfarande soffan på altanen, förutom på kvällarna då jag brukar läsa i mitt rum, annars blir det för kallt.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa? 
Jag har såklart höga förväntningar på Konungens återkomst.

6. Vilken bok borde alla läsa i sommar? 
Marian Keyes böcker om familjen Walsh! De är så himla, himla bra. Jag läste nästan alla förra sommaren, vilket gjort att jag förknippar dem med sommar. Vattenmelonen, En oväntad semester, Är det någon där?, Änglar och Hemligheten på Mercy Close är ett måste enligt mig! Systrarna Walsh är helt underbara. Annars tipsar jag om Marian Keyes andra böcker också. Riktigt roliga och underhållande.

img_1772.jpg

7. Strand eller hängmatta?
Båda, älskar hängmattor och älskar stranden. Dock har jag ingen hängmatta, så det lär ju bli stranden.

8. Deckare eller roman?
Roman.

9. Favoritgenre? 
Fantasy, Science Fiction (blir mest dystopier) och chick-lit.

10. Tagga tre andra!
Jag taggar de som vill.

Idag var jag på 1-årskalas hos min tremänning, det var trevligt. Något mer har jag inte gjort, förutom att jag var och duschade hos min mormor. Vi har inget varmvatten, jag är jätteglad över det! 

Varm dag

Idag har Sandra varit här, hon sminkade mig … Det var typ det vi gjorde, hahah. Vi spelade Mario Kart, åt glass och gick en promenad. Japp.

Det har varit så himla varmt idag, jag undrar hur länge det kan hålla i sig … Vi bor ju ändå i Sverige. 

Böcker jag vill läsa

Det finns så himla många böcker jag vill läsa, och skulle jag göra en komplett lista skulle den aldrig ta slut, tyvärr, men här kommer några böcker som jag skulle vilja läsa just nu!

The Star Wars Trilogy

  • The Star Wars Trilogy
    Romanversionerna av originaltrilogin. Den består utav Star Wars av självaste George Lucas, The Empire Strikes Back av Donald F. Glut och Return of the Jedi av James Khan.

  • Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyes
    Jag älskar Marian Keyes, och den här boken verkar superbra, som alla hennes böcker.

The Elfstones of Shannara

  • Shannara-böckerna av Terry Brooks
    Efter att ha sett serien måste jag ju bara läsa böckerna? Det finns ju massa böcker att läsa, och de verkar verkligen vara jättebra.

Ny header

Fixade en ny headerbild lite snabbt. Den är söt men jätteful, och det blev ett hemskt streck högst upp när jag tog bort den svarta rutan som är där om man inte har en bild. Vet inte hur jag ska få bort den, och den stör mig, hahah. Den suger sålänge i alla fall.

Sannabadet

Idag har jag varit vid Sannabadet med pappa, syster och farmor. Det var jätteblåsigt och inte särskilt varmt, men det fick att bada en stund i alla fall. Annars låg jag mest och läste och lyssnade på musik.

Något jag även gör nu också, jag läser Sagan om de två tornen med Twenty One Pilots album Vessel i lurarna.

The Shannara Chronicles

mtv, austin butler, and eretria-bild
I måndags såg jag klart på The Shannara Chronicles, en fantasy och science fiction-serie från 2016. Jag tyckte att den var rätt så bra, dock var den lite barnslig ibland (men man kan kanske inte förvänta sig så mycket mer av MTV). Den hade såklart kunnat göras mycket bättre, men den funkar och det var ändå väldigt underhållande.
the shannara chronicles, mtv, and austin butler-bild
(Följande text kommer härifrån)
Alvernas magiska träd Ellcrys skyddar världen, som kallas för Four Lands, från den demoniska världen. Plötsligt börjar Ellcrys dö och för varje löv som faller släpps en demon lös. Den enda som kan rädda trädet och därmed världen är alvprinsessan Amberle Elessedil. Men för att göra det måste hon lyckas använda magi som ingen alv använt på tusentals år. Tillsammans med Wil Ohmsford, som är till hälften alv, ger hon sig ut på en resa för att återvinna magin som alverna en gång förlorat…
Noterbart är att ”The Shannara Chronicles” utspelar sig tusentals år efter att dagens samhälle gått under. Vissa spår från vår värld finns kvar och det mixat med fantasy-världen bäddar för en häftig estetik. Utöver det innehåller serien allt en fantasy-fantast kan önska sig – alver, troll, demoner, druider, magi – you name it.
ivana baquero, rover, and eretria-bild
Mina favoritkaraktärer var druiden Allanon och vandrarflickan Eretria. Visst gillade jag alvprinsessan Amberle och halvalven Wil, men ibland tyckte jag att de var typ ..? … jobbiga?
Jag hoppas verkligen på en andra säsong, det finns ju en hel del böcker så det finns ju material …