Världens bästa Keelord!

I söndags fick jag Keelord. 🙂 Vi red nere på hoppbanan, och vi fick rida ”själva” så att säga, vi fick bestämma hur vi skulle rida och så flikade ridläraren in med lite kommentarer och så.

Asså wow, säger jag bara. Keelord gick fram som bara den, han var på gränsen till ”het”. Det var sjukt kul att rida honom, det var ju Keelord fast på ett annat sätt.

Jag red mycket serpentiner och volter, och jag tyckte själv att det gick väldigt bra! Både jag och Keelord tyckte att det var väldigt skönt att rida ute (därav hans plötsliga framåtbjudning). Galoppen var jätterolig, han galopperade verkligen på, ingen jävla (ursäkta språket) tralopp här inte. 😉

DSC_6883 DSC_6884

Världens bästa. <3

Fredagens ridpass

I fredags fick jag Flauta.

Hon var så go när vi suttit upp och Ulrika började öppna dörrarna ut (vi skulle rida en sväng i skogen). Hon stod och tittade och väntade på att dörrarna skulle öppnas, och när de väl var öppna frustade hon till och blev jätteglad. Gumman <3

Det gick bra i skogen. Hon (precis som Mc) uppskattade inte leran, men annars tror jag att hon tyckte det var skönt. Och nyttigt, snacka om att hon måste se sig för!

Väl inne i ridhuset var hon i början seg och tung i handen. Jag fick inte fram henne, herregud vad jag fick kämpa! Trots att jag till och med hade sporrar (jag gillar inte själv att rida med sporrar, jag är så rädd att använda dem fel) reagerade hon inte. Antagligen nuddade jag henne knappt med dem! 😀

Men galoppen! <3 Asså ååh. Jag brukar ha svårast i galoppen med henne, skritten och traven brukar gå bra men oftast kan jag knappt fatta galopp (eller hålla henne i galopp när jag väl lyckas fatta!). Men jösses, hon fattade direkt, och galopperade med stora härliga språng. Jag brukar föredra att galoppera på ganska mycket med henne när jag ”lyckas”, eftersom hon annars brukar galoppera ganska, lite? Vet inte hur jag ska förklara men att driva på henne så att hon tar i och verkligen galopperar tror jag är bra ibland. Hon tycker ju att det är kul i alla fall!

I slutet var hon mycket bättre, hon dök inte och hon kändes inte lika tung. Men värmen och att de har fått beta gräs om dagarna tröttar ju ut dem en del. 🙂 Jag är nöjd!
Alvas-kamera-032-1024x828

Sommarlov

Hej på er!
Idag var det skolavslutning. Det ska bli jättehärligt med sommarlov, även om det var jättesorgligt att säga hejdå till våra bästa lärare. Klassen ser jag i höst i alla fall!

Fick gå upp på scen och ta emot biobiljett av rektorn under ceremonin, eftersom jag var en av de tre som fått bäst resultat på kängurumatten (på skolan). Det var sjukt läskigt, jag får panik av att stå framför massa folk som kollar på mig, hahah.

Idag är det Karlskogafesten, ska ner till stan för att äta och bara ha kul tillsammans med några kompisar. Ser mest fram emot skumdiscot, det ska bli kul! 🙂

DSC_5637

Vi blir lämnade ensamma … typ.

Hej!
I måndags fick vi bekräftat att vår ena mentor inte ska vara varken vår mentor/klassföreståndare eller lärare i 8:an. Han är en så jäkla bra SO-lärare!
Igår fick vi reda på att vår andra mentor inte ska vara kvar på skolan nästa år heller … 🙁 Han pendlar långt varje morgon, och fick erbjudande från en skola närmare där han bor.

Fan också. 

Det är inte så att jag inte vill att han ska få det närmare till sitt jobb och så, han tänker ju på sin familj. Men det är så himla synd, jag är helt ärlig när jag säger att båda två är de bästa lärarna jag haft.

SO-lärarn är kvar på skolan i alla fall …. han ska kanske vara liite i vår klass nästa år om vi har tur.

Jag och några till grät så himla mycket i skolan igår ….. det gick liksom inte att låta bli. Hahah. Grattis, imorgon är det skolavslutning, fan vad jag kommer gråta.

DSC_5975

Och USCH vad jag saknar sommaren, låter så sjuukt konsigt att jag saknar sommaren den 10 juni, DET ÄR JU SÅ KALLT!

Träningsvärk i magen

Halloj!
Lektionen igår bestod av först skogsridning och sen lite dressyr. Jag hade lilla Mc, som var sååå gosig igår när jag gjorde i ordning honom. Gud vad han pussades!

Ute i skogen var det blött och lerigt, och eftersom det enda han tänkte på var att äta så mycket som möjligt lyssnade han ju inte alls på mig, så när jag försökte styra undan den värsta blötan så plaskade han ju rätt ut i leran, blev jättesur för att han blev blöt och ställde sig där. Suck! Fokusera på rätt sak kära vän. :)))

Väl inne i ridhuset var han förvånansvärt lydig. Han som gärna surar ihop, speciellt i galoppfattningarna, då han gärna slipper jobb, fattade faktiskt galopp (nästan) galopp. En gång försökte han börja slängtrava in i galoppen, men efter det fattade han faktiskt galopp. Duktig ponny! Och han blir ju faktiskt mycket mysigare at rida, när han faktiskt bestämmer sig för att samarbeta och göra som man vill, det märks ju att han tycker att det blir roligare då.

På slutet av lektionen var han mjuk och avspänd, kändes riktigt bra! Och det var kanske den sista gången jag fick rida honom. Det är inte säkert att han kommer tillbaka från Nybygget till hösten, och om jag någon gång åker dit på ridläger kommer jag nog inte få honom. Jag är redan något för lång, och jag kommer inte krympa än på ett tag hoppas jag, hahah 😀

wpid-2012-01-22-16.19.08

Bara massa bommar

Hej hej! Har ni haft en bra nationaldag? 🙂
Jag har varit på kalas hos min kusin som tagit examen från universitet.

På lektionen igår gjorde vi en såå rolig övning. Har ni sett filmerna på Tristan, med otroliga bomövningar? Vi gjorde en övning med massa bommar, fast liite enklare. Bommarna låg lite som en ”spiral”, svårt att förklara men det blev både böjt och rakt spår in i mitten och så red man ut från spiralen mellan två bommar.
Det var såå kul! Jag fick Keelord, och han var värsta stjärnan på det där. Hela lektionen kändes bra, han var framme för skänkeln hela lektionen. Han kändes jättebra!
Men vet ni, att rida massa bommar på rad är såå svårt. Man måste tänka på yttertygeln, så att de inte försvinner för långt ut. Man måst tänka på innerskänkeln på det böjda spåret, dels för att de inte ska hamna för långt in i kurvan och dels för att de ska forma sig. Takten. Här gäller det verkligen att tänka varje steg. Det här var verkligen en nyttig övning, för både häst och ryttare. Det gällde verkligen att tänka!
wpid-2012-12-30-13.44.16

Världens bästa. <3