Det är inte hoppning som är farligt …

… utan avskrittningen.

Hahah. Det var hoppning idag. Jag fick Keelord! YAASS. Red honom även förra veckan (gick asbra). Vi gjorde en rolig övning, hoppade en bana osv.
Dock var han ju seg, som vanligt, och herrejävlar vad jag fick jobba för han äger ju på att inte galoppera när han galopperar om ni förstår vad jag menar (probably not).

MEN.

När vi red så var dörren ut öppen (men sargdörren var stängd framför) så det kom inte lite ljus och skön luft. När vi skrittade av så släppte jag stigbyglarna, och så red vi förbi dörren. Tro ni inte att det hoppar upp en **** katt bakom Keelord och typ Chippen som ridit förbi!? Jo. Hon som rider Chippen ramlar av och jag är såå nära. Keelord sticker iväg, men jag lyckas hålla mig kvar, fast framför sadeln. Suck. 😛

Världens finaste <3

 

USEKT-möte

Idag har vi haft USEKT-styrelsemöte, vi pratade massa om det väldigt försenade årsmötet som vi ska ha på lördag, men vi pratade även om föreningsdagen nere vid Näset den 9 maj. Du kommer väl? 😉 vi kommer stå där hela dagen.

Vi har så himla mycket att göra. När vi tog över slutade i princip alla gamla medlemmar. Vi visste inte någonting om vad man skulle göra i en ungdomssektion.

Det senaste året har mest gått åt att planera massa aktiviteter som aldrig blir av, för det är alltid för få anmälda. Vad ska man göra för att barn och ungdomar ska tycka det är kul att komma på våra aktiviteter?

Men det har även varit kul. Speciellt förberedningarna inför halloween, när vi satt i baracken en hel dag och bara väntade. Varför gjorde vi det ens? Jag kommer inte ihåg …

Men jag tror att vi kan ha mycket som kommer få igång aktiviteten på ridskolan, om vi kommer med fler aktiviteter kanske folk blir lite intresserade … 😉

Finaste, finaste Ida …. 

Diana

Hej på er!
I fredags fick jag rida Diana för andra gången. Det kändes väldigt, väldigt konstigt eftersom jag bara ridit ponnyer de senaste gångerna.
Först red vi ut. Det gick väldigt bra, hon var lite tittig eftersom hon aldrig varit ute nere vid hoppbanan, bara i ridhuset och vid hagarna. När vi red på banan fick jag rida uppe i rumpan på kompisen Petite, men hon var lugn. Det kändes faktiskt väldigt bra, alla hästar tyckte nog att det var skönt att få komma ut. Både traven och skritten gick bra, hon kändes mjuk och framåt.

Vi gick in för att fortsätta, bl.a. för att galoppera då några inte ville galoppera ute (några hästar var värre än andra, hahah). Första galoppen var hemsk, hahah! Diana har en jättego galopp, om man bortser från att man måste driva varje steg. Verkligen varje, sluter man driva bara en sekund så bryter hon av till trav direkt.
Det var ju inte jag beredd på. Jag har ju mest ridit Poppy på senaste tiden, som inte slutar galoppera i första taget. Det blev väldigt svårt då, och sen när Diana är väldigt mycket större än Poppy också. Suck.
Men det blev bättre och bättre. Dock måste jag bli bättre på att hålla i tyglarna, jag tappar (?) dem! Vips så blir det för långa. Och okej, det funkar väl i skritt och trav, men galopp,det går inte att galoppera utan att ha ett stöd i framförallt yttertygeln. Då bryter hon ju också av.

Håll i tyglarna då förihelvete. 😀

Men asså på slutet, det kändes sååå bra. Jag är så himla nöjd, och det var längesen jag kände så efter ett ridpass nu. Det är allt bra gött och rida storhäst ibland, och slippa ponnyerna. Jag älskar ponnyer, men ibland kan det bli för mycket av det goda! 🙂

The Vampire Diaires

Under lovet blev jag helt fäst vid TV-serien The Vampire Diaires. Den är sååå bra! Jag har nästan sett klart hela säsong 1.

Jag rekommenderar den starkt, det är spännande och vampyrerna är helt okej snygga typ … 😉 Damon ….
Efter Glee är TVD min favoritserie. Jag vill så gärna se Teen Wolf också, det blir nog nästa.

 

She believe I can fly …

… eller något liknande. 😛

Jag flög av i måndags, på Akleja. Vi skulle träna lite förvänd galopp, en och en. När hon såg de andra galoppera, och hon fick stå still, blev hon så himla taggad så när jag fattade galopp, då flög hon iväg och bockade av mig.
När jag låg där på marken så tog Akleja en runda i ridhuset och det dundrade i hela marken. Först undrade jag om alla hästar fått fnatt och sprungit iväg, typ så lät det. Shit, hahah.

Men jag mår bra. Jag klarade mig, jag fick lite ont i ryggen efter västen eftersom jag landade på den, och kanten trycktes in i ryggen. Men jag är glad att jag hade västen på mig, utan den hade det gått mycket värre. Efter att ha tvättat av mig i ansiktet, borstat av mina kläder och druckit lite vatten så fick jag sitta upp igen och skritta och trava lite. Det var nooo problem. 🙂