Gårdagens ridlektion

Igår fick jag Poppy. Jag blev så sjukt nervös, jag har aldrig ridit henne och hon är rätt så svårriden. Hon är väldigt springig och känslig.

Jag gick i alla fall in med tanken att jag inte visste hur hon är, typ samma tanke som med Keelord fast utan drivningen. 😀  Jag tror det funkade helt okej, jag upplevde aldrig att hon var väldigt, väldigt springig. Bara lite springig. Jag tycker nästan att Ibbi är svårare, men det kanske bara var igår? Hon hade ju gått hopplektionen innan.

Vi red bl.a. skänkelvikningar och mindre volter, det gick faktiskt helt okej. Hon var stel i sidorna, jag fick inte riktigt igenom henne men det blev lite bättre mot slutet.
Galoppen gick också helt okej, mycket bättre än med Ibbi t.ex. Jag blev förvånad över hur lätt det var att sitta ner i galoppen, annars känns det ju inte som att jag har så bra sits galoppen kanske.

Jag är i alla fall grymt nöjd med tanke på att jag aldrig ridit henne förut och med tanke på hur svår hon är. 😀

Hon är så fin!

Ridlektionen idag

Halloj!
Idag fick jag Akleja (jag tänkte först skriva ”Från stor till liten” som rubrik, men ångrade mig), det blev än en gång stor skillnad i hästar, då Akleja också är en c-ponny precis som Mc.

Det var hoppning på schemat. Vi hoppade studs, och fick rova att släppa tyglarna innan studsserien. Det var kul, och lättare än vad jag trodde.

Kort och extremt tråkigt inlägg, men nu vet ni att jag lever!

Fråga; Vad tycker ni om mest? Hoppning/Dressyr/Något annat? Varför? 🙂

Heldag i stallet

Åh, vad trött jag är nu! Jag hade stallet idag, herregud vad trött jag blev i kroppen.

Har inte så mycket mer att säga, allt gick bra, det var ingenting speciellt som hände. Det är fullt med snö ute, jag hoppas att det håller sig kvar! Älskar snö. <3

Från liten till stor …

Förra fredagen red jag Mc och i måndags var det teori, vilket betyder att  sist jag red, red jag en c-ponny. Igår då? Jo, igår red jag Ringla. Jag kan säga direkt att det var lite skillnad, haha. Hon är ca 1,76 m.

Det var i höstas jag red henne sist, och då red vi ut. Gången innan det var i typ, april? Det var då hon blev rädd och stack iväg i alla fall.
Jag är i alla fall grymt nöjd med tanke på hur länge sen det var jag red henne, hur stor hon är och hur liten jag är på henne. 😀 Och jag är ändå ganska lång.

Vi red små tiometers-volter i skritt och trav, jag fick sitta och upprepa orden yttertygel och driv då förihelvete i mitt huvud. Bjudningen var väl inte på topp riktigt.

Det jag är minst nöjd med är helt klart galoppen, jag måste bli starkare i magen och benen, galoppfattningarna är ju nog svåra och sen måste jag ju hålla henne i galopp också, haha. Galoppen är i alla fall skitsvår.

I slutet var hon inte lika seg och hon kändes väldigt trevlig. Och jag måste ju hålla med mamma om att hon känns som Titanic, hahah 🙂
Hon är i alla fall bra go, Ringla-Pinglan. 

Design

Jag är så sjukt trött på min design. Den är så tråkig … bara vit. Jag ska kolla igenom vilka teman som finns, jag kanske laddar ner någon. Jag vill ju ha en ny header också, den jag har nu är ju grym men det var ju några år sen … Hahah det är ju Rosie jag rider! 😀 Det var inte igår hon stod på ridskolan … jag tror hon åkte hem 2013? 2012?

Men vi får väl se vad det blir för något. Nu har jag en fråga till er:

Hur vill ni att headern ska se ut? En bild, eller flera bilder? Vad ska det vara för bilder? 

Öm i munneeeen

Hola Amigoos :*
I förmiddags åkte jag och pappa till Örebro och tandläkaren. Så nu har jag ännu mer saker i munnen – jag har fått räls. Istället för min tandställning som satt bakom mina tänder, som jag har haft i över 2 år nu. Känns fett konstigt att den inte är kvar, och ännu konstigare känns det att ha räls, hahah.
Nu blir jag fiiin. Hoppas jag …
Och så fick jag ju äta på McDonalds eftersom jag inte hann äta i skolan ^^ Lyxlyx.

Efter skolan så åt jag nudlar och så bar det av till kulturskolan för att spela gitarr.

Allt rullar på …

Skolan har börjat igen, och ridlektionerna har börjat igen. I måndags hade vi teori, så vi löshoppade. Vi har inget annat att gå igen längre. 😛
Vi löshoppade Akleja och Diva. Akleja tyckte att det var superkul och förstod direkt vad hon skulle göra, så jag som släppte henne först höll på att bli översprungen. Hahah.
Diva däremot hade aldrig hoppat, varken löshoppat eller hoppat med ryttare. Första gångerna hon skulle hoppa, det var ju nästan inget hinder heller, en bom som låg väldigt lågt (+ att Diva är rätt stor), så trängde hon sig förbi mellan hinderstödet och väggen så hon nästan rev ner allting.
Vår ridlärare ställde några sockerbitar i hålet så hon inte kunde springa där, så då hade hon inget annat val än att hoppa. När hon väl kom på hur hon skulle göra tyckte hon att det var superkul!

Skolan fortsätter som vanligt. Vi har matteprov imorgon och på fredag, och så har vi börjat med slöjd. Vår träslöjdlärare hade en 10 min So-lektion i början av slöjdlektionen, det är typ sånt man får räkna med när man har honom. 😛
Fast det är ganska skönt att skolan har börjat ändå, om vårterminen går lika fort som höstterminen så har vi sommarlov snart.

Blir det tråkigt utan bilder?

Nu har jag varit borta ett tag igen … jag tycker det är så jobbigt när jag inte kan publicera några nya bilder heller, jag personligen tycker att det blir så tråkigt.
Å andra sidan har jag ju typ ingenting att ta kort på :’)

Okej, en fråga; Blir det tråkigt om jag inte har så himla mycket bilder i mina inlägg? Vad tycker ni om mobilbilder? Personligen tycker jag att mobilbilder kan bli lite tråkigt i längden, men det är ju inte jag som ska läsa. :’)

Var är min motivation?

Den höll sig i typ tre dagar innan julafton sen försvann min bloggmotivation, jag orkar inte hahah. Extremt jobbigt.

På julafton var det julfrukost i stallet klockan 7, det var mysigt. Efter frukosten fick alla årselever rida, jag fick Keelord (Y E S) och jag bestämde mig för att rida barbacka. Vi red utan ridlärare, så det blev lite rörigt och trångt när alla gjorde olika saker, men det gick bra eftersom alla var lika förvirrade. 🙂 Fokuset låg på framåtbjudning, speciellt i galoppen. Hans galopp är såååå seeg. Det gick dock bättre då, ska vi säga att det beror på att jag red barbacka? 😉 Bra gick det i alla fall, jag är nöjd!
Resten av julaftonen var väldigt bra, vi firade med familj och släkt.

I måndags var det blåbärshoppning (undra vad namnet kommer ifrån?), jag hade, såklart, önskat Keelord och den här gången skrev jag upp mig på 70 cm istället för 50. Det gick bra, jag kunde ju – som vanligt – ha drivit lite mer, men det gick ju bra. Clear Round blev det i alla fall 🙂

Idag hade jag stallet, imorgon ska jag rida lektion för Lindha på Keelord, på tisdag har jag stallet igen (puuh) och på torsdag börjar skolan. Var tog lovet vägen?


Kläderna jag hade på tävlingen, tröjan från Pessoa och ridbyxor från Star Rider.


Han är så fin <3