Hopp & Skutt!

Hej!
Igår red jag stora lilla Ringla. Det gick väldigt bra tyckte jag, är supernöjd. Hon är så himla stor, och jag som är så liten blir ju som en mygga på henne! Hon är ca 1.76 m såå, ja 😛 Speciellt galoppen, det är svår att få ihop henne så hon inte blir så himla stor. Men jämfört med de två andra gångerna jag galopperat gick det bra, jag kunde äntligen sätta mig ner och jobba med sätet ordentligt istället för att flyga runt på ryggen och försöka att hålla
henne i galopp, typ. Hehe.
Första övningen; Vi red på stora mittvolten, tränade ställning och böjning osv. När vi kom till de öppna sidorna skulle vi göra en liten volt ut till C och A. De små volterna var svårast, å de blir mindre måste man ju också ställa och forma hästara ännu lite till, och då fick jag jobba mycket med yttertygeln! Hon var också väldigt stel i vänster, men jag fick tipset av Linnéas mamma (hon har Ringla som favorithäst) att, då man får byta plats ofta när man har Ringla, jag skulle banka på med vänsterskänkeln och ställa henne när jag bytte plats också, så hon blev mjukare. 🙂
I andra galoppen blev det lite drama, eller vad ska man säga? Haha; Vi galopperade i alla fall. Och rätt vad det var så sparkade Flauta i sargen, så Ringla blev rädd/såg chansen att få hoppa och skutta lite, så hon satte iväg. Jag blev livrädd och slängde mig fram och höll hårt om hennes hals. Jag tänkte typ ”Inte ramla av, inte ramla av!”. Samtidigt försökte jag bromsa och hålla upp hennes huvud. Jag lyckades i alla fall stoppa henne och jag satt kvar. Visserligen framför sadeln men jag ramlade inte av i alla fall, ahhaha. Hela jag skakade och mitt hjärta gick i typ 100 km/h såå.
Andra övningen: Vi skulle rida öppna på läktarlångsidan. Första i skritt, det gick helt okej. Men då jag är van vid stela, envisa ponnyer tog jag väl i lite för mycket först och det blev lite missförstånd, men tillslut kom jag in i hur mycket jag skulle ta med skänkeln och tygeln, och då gick det bättre. Sen skulle vi komma fram i trav, rida öppna på samma sätt, fast vid B skulle vi sakta av i öppnan, rida öppna i skritt några steg, och fram i trav i öppnan. Det gick väl sådär, jag hade lite svårt att bromsa henne. Jag fick till det några gånger, och bara man vet hur man ska göra är hon otroligt lätt att rida öppna, skänkelvikning osv på.Eller ”otroligt” var väl att ta i, men hon är ganska okomplicerad. 🙂 Mot slutet blev hon supermjuk och hon var riktig härlig att rida. (eller ja, det var hon väl hela lektionen meen).

Ringla är en supergo häst, riktigt mysig, men är väldigt bossig mot andra hästar. Hon ska alltid stå längre fram när man ställer upp medellinjen, iland så långt fram som till sargen, haha. 🙂 Hon är i alla fall världens bästa Kringla (<—Det kom Linda på, men jag håller med)

Sitter vid mammas dator så kan inte lägga ut nåt kort … men bjussar på en bild på en superfin arab:

Picture

Shit, vad mycket text. Hoppas ni orkar läsa, ahha 🙂

Ööh

Är så trött på mig själv. Känner att bloggen uppdateras ofta x) Men det är så jobbigt när jag inte kan blogga från mobilen heller. Jag kommer inte in på appen, det står att lösenordet är fel.

Idag har jag varit med Ronja, Sandra, Kevin och Elias. Vi har spelat Badminton i Stråhallen. Det var jättekul även fast jag typ slog alla … hela tiden … *host*.
Efteråt gick vi hem till Sandra och åt chips, isglass och Cola (jag skriver inte Coca Cola för det var inte Coca Cola det var Cola från Freeway, kul att veta va?).

Aja, hejdå! imorgon är det studiedag så då kanske vi (som var idag) + Linnéa och Lisa åka ner till stan. Inget bestämt men 🙂

Picture

Fin hest rofl x)