Tävlingshelg

Hallå, jag är tillbaka! Bloggen fungerar nu igen. 

Jag önskar så att titeln syftade på att jag tävlade i helgen, men så är det självfallet inte. Önska kan en ju. Tävlingar har det i alla fall varit i stallet, hela helgen. Tror att de fortfarande håller på när jag skriver det här klockan 18.45.

Igår satt jag i dörren vid ponnydressyren och idag hade jag helgtjänst. Fick gå upp klockan sex då vi skulle vara där tidigare för att ge en ponny medicin, och när vi fodrat och ska gå ut i kafeterian med vår mat ser vi att golvet i korridoren är helt blött. En kran hade stått och droppat hela natten. Det händer alltid saker på tävlingar, och det händer alltid saker när jag jobbar. Det var ju bara att ställa sig och moppa hela golvet. Suck. Som att inte vi har nog att göra.

img_8509.jpg

Det gick bra i alla fall och vi blev klara relativt snabbt, så vi kunde titta lite på tävlingarna. En av ridlärarna deltog och vann sin klass, de var riktigt fina.

img_8510.jpg

img_8511.jpg

img_8516.jpg

img_8523.jpg

Tänkte skriva ihop en liten uppdatering om Loo, som förhoppningsvis publiceras i morgon eller på tisdag.

 

Två dagar av dressyr

Hej på er!

I helgen har klubben anordnat Halloweendressyr, och jag har öppnat dörren alla klasser utom en. Igår satt jag nog i ridhuset cirka åtta timmar, det blir lite långtråkigt men det är ju kul att se alla ekipage.

Idag var det såklart roligast eftersom det var Medelsvår B och A. Lite roligare hästar, och roligare program att titta på.

Helgens bästa var när en av ridlärarna vann en klass, det var debuten på hennes häst också!

Jag känner inte för att åka till skolan imorgon, det har varit så skönt med lov men jag känner mig inte alls utvilad på grund av helgens jobb. Men det blir väl skönt att se alla igen.

Masten

Hej på er!

Idag blev det en spontan tur runt masten med Lena och Åsa, då Lena skrev i en facebookgrupp med alla privatägare på klubben och sa att hon tänkt rida ut. Jag var snabb att hoppa på!!

Det var riktigt trevligt, trots regn. Jag har dock inte så mycket emot regn så länge det inte är skyfall. Det blev en hel del galopp, som Loo äälskar! Vi la oss bakom lilla Annie (den svarta ponnyn på bilderna), då kunde han inte dra. Inte för att han gjorde det idag, så det var ju skönt. Uppför den stora backen la vi oss till och med först utan problem! Han var väldigt nöjd idag tror jag. Det är alltid kul. Det är ju så himla kul att rida ut också.

Imorgon ska jag och mamma och kolla på några kattungar, och sedan ska vi på dop. Det är min kusins son som ska döpas. Linnea ska vara med på markarbetesträning med Loo.

Händelserik stalleftermiddag
Idag hann vi med mycket, både viktiga saker och totalt onödiga saker. Då allt var fixat till Loo, fixade vi allt till Wie Welt som vi hade hand om idag.

Sedan skulle vi ta in Loo.

Jag gick in och ställde mig vid WW, för att distrahera honom och hålla honom undan från Loo. Tyvärr var Loo på det där humöret när han verkligen inte ska bli infångad, så han började springa. Jag fick skutta bakåt, för WW sprang iväg som skjuten ur en kanonkula.

Och så var de igång. De sprang ner i hagen. De sprang upp till grinden. Jag trodde de skulle halka i leran vid ett tillfälle. Den eskalerade så W började jaga stackars Loo. Herregud, män?? Vid ett tillfälle kom faktisk Loo fram till mig men när jag tog tag i grimman backade han och sprang iväg.

Tillslut fick jag tag på WW och kunde ta in honom i sin box. Då kom Loo så snällt och lät sig fångas in. Hästar är ju roliga, men inte alltid.

Loo var så skitig efter full galopp i blöt lera, så vi struntade i att rida ut och bestämde oss för att duscha honom. Det var väl lika bra, då fick vi ju det gjort också. Han blev jättefin.

Vi gick en kort promenad så att han fick torka lite i solen. Vi ställde sen in honom i boxen, hämtade piggborstar och gick för att ta oss an WW. Han var helt prickig, hade han varit skimmel och leran mer brun eller svart hade han kunnat vara en knabbis. Sötnosen. Leran hade i alla fall torkat mestadels så nästan allt gick bort.

Vi tränsade och gick en promenad på hoppbanan med honom. Först var han helt stirrig och skrittade med stora, lite stressade kliv, men efter en stund slappnade han av.

Det sista vi gjorde var att släppa Loo i ridhuset. Han fattar inte riktigt att han ska springa dock, han springer bara om vi springer före honom, så vi får ju mer motion än han, haha. Söt.

Ringla, nionde juni

En väldigt jobbig lektion. Kanske mest för Ringla. Hon hade gått två lektioner innan min, de har precis börjat gå i gräshage på dagarna och det finns så många snygga killar att hålla reda på om dagarna. Det var kämpigt! Tog inte riktigt skänkeln, och jag vill inte gärna använda spöet på henne då hon bara blir sur. Sätet gick knappt alls heller att driva med. 

Annars var hon väldigt mjuk och fin, så det hade ju underlättat om hon hade haft lite framåtbjudning. Vad fin hon hade varit då!

Vi talar inte om min sits. Inte heller galoppen. Traven var fin, skritten också även fast hon gick mer bakåt än framåt (kändes det som). 

Märks att de behöver sommarlov nu, de är så duktiga hästarna! <3

Strömsholm och Gulddag

Hej på er! 

Idag har det inte hänt så mycket. Jag var inte i stallet, men det var min sista gitarrlektion för den hör terminen och förmodligen på väldigt länge. Tror inte att jag kommer fortsätta nästa termin, blir så stressigt med allt. Börjar ju gymnasiet också. 

Imorgon har vi Gulddag och Skrantamaran. På förmiddagen är det massa olika aktiviteter, bl.a ”tivoli” och modeshow. Efter lunch är det dags för Skrantamaran. Jag ska inte vara med dock eftersom jag hostar en del. Vet inte om jag ska gå eller stå vid en vattenstation. 
Igår fick vi årselever även roliga nyheter. Som tack för att vi hjälpt till så mycket med allt så kommer vi bli bjudna till Nationaldagstävlingarna på Strömsholm den 6 juni. Hur roligt? Jag är så taggad! Kommer bli superkul. 

Shape by Charisma

Gissa vilka som har skaffat ett nytt träns, igen? Japp. Ett jätteanatomiskt träns som är såå fint, ringarna ska tydligen inte trycka på några nerver eller sånt alls. Det finns även massa andra spännande funktioner, det går att läsa mer här på deras hemsida.

Lädret var så mjukt, jag blev typ glad av att hålla i det? (materialnörden här!) Och tyglarna, aah. Älskar mjuka och smala tyglar, de vi har just nu är ganska breda och framförallt stela. Det enda problemet var att det inte fanns några stoppar och jag har ju min underliga ovana att inte kunna hålla i tyglarna, så de glider värre än vanligt, haha!

img_5811.jpg

img_5814.jpg

img_5813.jpg

img_5812.jpg

Dressyrtävling

Godkväll! 

Idag var det som sagt tävlingar, först jobbade vi årselever i stallet för att få det klart och sedan satt vi vid insläppet. Det var ju så himla fint väder idag, men i ridhuset kändes det som minusgrader. Fasen vad kallt det var! Jag var tvungen att gå och köpa te för att värma mig. 

Det var inte lika långt idag som förra gången, men jag var ändå väldigt trött sedan. Inte en enda sovmorgon den här helgen, eftersom jag vaknade tidigt i lördags utan anledning. Fyy. Jaaja. 

Den här veckan är det nationella prov i samhällskunskap. Imorgon faktiskt. Jag är så rädd för det, men förhoppningsvis går det väl okej. Eller så gör det inte det. 

McCloud

Hej hej. 

Fredag igen? Känns inte riktigt som att veckan är sju dagar längre … eller som att dygnet är 24 timmar. Jag förstår verkligen inte hur det kan gå så fort. 

Idag red jag Clabbe. Sist red jag honom i höstas någon gång och det var ju inte det roligaste jag gjort kanske. Det var mycket roligare idag! Han sitter fast så himla mycket i höger, extremt, men det var inte så farligt idag. (Alltså: han är fortfarande värre än alla andra hästar i stallet tillsammans, typ. Nästan). Men det går ju bra sålänge en inte fastnar och blir stum själv i högerhanden, många många eftergifter hela tiden. 

Vi red på stora mittvolten. På den öppna delen red vi öppna och på den slutna delen red vi sluta. Det gick faktiskt bra? Eller ja. Tills han blev lite stressad i traven i andra varvet och jag fick ta det lugnt ett tag. Han var aldrig sådär superstressad dock, utan det blev väl bara lite för mycket där ett tag, men för det mesta kändes han jättefin. 


Det är nu en känner vilken svårriden häst vi har. Clabbe är ändå en av de tekniskt svåraste hästarna på ridskolan, men det gick liksom så himla bra jämfört med hur det går med Loo (nu hade ju Clabbe en väldigt bra dag, och nästa gång jag rider Clabbe kommer det inte gå så här bra, men ändå).  Idag satt jag relativt still i sadeln, både armar och skänklar och jag var bara allmänt lugn. När jag rider Loo – kaos. Totalt kaos. Därför är det extra kul att hitta knappar på honom. 


Efteråt bjöd Johanna på tårta. Jättemysigt! Clabbe fick låna Lindas mössa också, så söt.