Det blir bättre

Hej … blev visst en paus.

Jag har inte kunnat rida Loo på …? Flera månader? Det har bara inte fungerat. Jag har inte haft någon aning om hur jag ska göra, och han är så svåår. Det är inte helt lätt alla gånger.

Efter några lektioner med tårar i ögonen, massa pass där jag varit missnöjd och veckor av allmän frustration så genomförde vi förmodligen den bästa lektionen sedan april/maj någon gång. Det är fortfarande lång, lång väg kvar och kolla på vilken annan någorlunda bra ryttare som helst, då hade passet i fredags varit dåligt, men för oss var det flera steg framåt i rätt riktning. Skönt!

Igår red jag i plåtridhuset. Jag hade inga större förhoppningar, jag tror att vi alla tycker att det är svårare att rida själv än för instruktör. Jag började i alla fall med att rida övergångar mellan skritt och trav. Byter gångart vid varje bokstav. Det är något jag brukar göra, för att få honom att lyssna på mina hjälper kvickt. Sedan försöker jag göra detsamma mellan trav och galopp alternativt mellan skritt och galopp beroende på vad jag känner för, men det är inte alltid fattningarna sitter. De är typ aldrig halvdana, antingen blir fattningarna jättebra och liksom enkla? Det bara funkar, men helt plötsligt går det bara inte att fatta alls. Tror det kan ha med styrka att göra möjligtvis.

Han har dock blivit MYCKET starkare, eftersom vi har kommit ut i skogen mycket mer än förut. Nu har vi galopperat masten minst en gång och veckan, och det ger ju både kondition och styrka. Dessutom är han piggare, det beror ju dels på att han är starkare tror jag, men vi har även börjat ge lite havre.

Havren har gett resultat, för han var väldigt framme igår, han blev speciellt väldigt pigg på slutet. Det är faktiskt lättare att rida när han inte går bakåt, tro det eller ej, haha. Jag hade nog behövt ta tillbaka honom lite, men det är så svårt just nu för tar jag tillbaka honom för mycket kan han ju börja tänka bakåt igen. Det gäller att hålla sig på rätt sida. Han får aldrig bli springig och älga iväg, han måste alltid vänta på piloten liksom. Men det löser sig, jag är ju inte direkt van vid en pigg Loocello, haha.

img_7057.jpg

Synd att inte mamma filmade något, jag skulle bett henne göra det ju! Vore ju kul att bjuda på lite bilder kanske.

Nu ska jag alldeles strax till stallet, jag ska rida ut med Linnea. Jag tar Loo idag och så tar hon Ellie. Lite senare ska vi hämta en katt! Ska bli jättekul. En liten kattunge, det ser jag fram emot.

21 september

Den här veckan har varit rätt så händelselös hittills. I måndags red jag Ellie på hoppbanan. Hon var ganska rädd för allt möjligt och allmänt unghästig men det kan nog bli bra. Hon var mer ”slingrig” av sig, till skillnad från Loo som är stor och bred. Alltid kul att rida nya typer av hästar.

I tisdags red Hedda lite, igår skoddes han och idag tror jag Linnea red. Själv har jag testat att skapa en rollspelskaraktär vilket var SVÅRT, haha.

Imorgon är det lektion, jag ska äntligen rida ridskolehäst!! I helgen är det dressyrtävlingar. Jag ska sitta i dörren på lördag och så har jag stalltjänst på söndag.

Hur 8/10 bilder på Loo ser ut

Idag hade jag stallet för första gången den här terminen. Det var trevligt! Satt och räknade matte och åt daimtårta på lunchen. När vi var klara satt vi och kollade på en hoppträning med fyra B/C-ponnyer, de var såå söta. Ville ha dem alla fyra ju.

Sedan gick vi upp till oss. Rullade in en bal och borstade rent lerhästen. Vi stod ute då, det var så skönt att stå i solen. Det var riktigt varmt idag ju!

Jag red på hoppbanan. Det gick faktiskt rätt bra, problemen med bogen kvarstår men det går bättre. I traven och galoppen i alla fall. Skritten är katastrof som vanligt, det känns ganska hopplöst.

Traven känns helt klart bäst just nu, det är lättast att rida där. Mycket enklare att korrigera bogen och dessutom går han framåt mer än tidigare, det känns väldigt positivt. Det är egentligen inget fel med galoppen så som det är i skritten, men jag orkar ju inte. Idag rusade han nästan iväg lite i galoppen (bortsett från att han är Loo och inte kan rusa om det så gäller livet), och kortade jag upp honom blev han SÅ fin men det håller bra några steg. Det krävs såna enorma magmuskler, för han bryter av direkt annars. Han ger inget gratis den här herren.

Ändå positivt pass. Imorgon tror jag Linnea ska rida honom på lektion. Jag ska också rida! Men på en privathäst nere vid ridskolan. Vi ska få låna henne ibland för att rida ut på och så. Superkul ju? Hon är 10 år, supersnäll och trygg utomhus men tyvärr inte utbildad. Ska bli roligt att få lära känna henne också.

Det

På vägen ner till stan förut svängt vi förbi Loo för att fixa en sak med hans kraft. Han har bytt box idag också. Länsstyrelsen fick plötsligt för sig att hans gamla var för liten så han fick inte stå där längre, alltså var det bara att byta. Han står nu alltså i hans gamla box, ett inte så kärt återseende kanske. Vi är mitt i smeten, känns som vi är i vägen hela tiden, han kan inte titta ut genom boxen (finns ingen lucka i gallret att öppna) och fönstret visar bara en gräskulle. Hur tråkigt som helst. Älskade vår box. :/

Hur som helst, vi åt på Bamboo Express. Blev dock extremt besviken, jag var SÅ sugen på kycklingspett i jordnötssås men det var slut? Ah ville typ gå därifrån.

Fick bli kyckling med currysås. Efter maten gick vi en kort sväng till Willys innan Saga Bio.

Filmen var bra! Jag hade egentligen inga större förväntningar då skräckfilmer aldrig brukar imponera på mig, men den här var faktiskt underhållande enligt mig. Förmodligen på grund av kompisgänget, alla var så himla härliga och hade verkligen sina egna personligheter, annars händer det rätt ofta att karaktärerna är så underutvecklade. I It var de väldigt likeable. Speciellt Richie (Finn Wolfhards roll <3) och Eddie var fantastiskt roliga.

Imorgon jobbar jag, såg ska gå och lägga mig nu direkt! Godnatt.

Lektion 16/9

img_5459.jpg img_5463.jpg

Igår var det lektion, jag red Loo. Först red jag fram lite borta på dressyrbanan, och jävlar vad han taggade till när jag fattade galopp. Kan det vara havren som börjar verka? Vi började nämligen ge honom lite havre för några veckor sedan. Jag upplevde även i traven att han var mer framåt.

Vi red en standardövning som jag ridit, jag vet inte hur många gånger. Ett halvt varv på stora mittvolten, en 10-metersvolt ut till A, halvt varv på mittvolten, 10-metersvolt ut till C. Den är väldigt bra för att få hästarna mjuka och lösgjorda! I skritten var han som vanligt, seg som kola. Men det är ju så, skritten ÄR inte hans gångart. I traven däremot, där gick han mer framåt än vad han brukar. Det uppskattas kan jag lova, det är så himla störande när jag vill fokusera på att få in hans bogar t.ex, men så måste jag samtidigt driva vartenda steg för att han stannar annars. Skönt!

Och ja, hans bogar … I vänstervarvet är det  jättesvårt att få tag på (?) yttersidan. Det kändes liksom inte som att det fanns något där, speciellt i början. Det blir lite bättre om jag ställer honom utåt några steg och får in ytterbogen men det är svårt när vi gör en övning när de ska vara inåtställda. Jaja. Blev faktiskt nöjd med honom på slutet. Då kändes han relativt mjuk och han var lydig och gick framåt av sig själv. Då skulle jag ridit en lektion till, haha. Hade verkligen varit perfekt.

Orientering är hemskt …

… men utsikten vi hittade var väldigt fin. Vi hade orientering uppe på Rävåskullen idag, och vi skulle samlas uppe vid IP (basebollplan). Jag och Sandra fick springa och hämta två kompisar som inte hittade upp dit, de kommer inte härifrån så det var lite svårt att hitta.

Själva orienteringen gick väl helt okej, men det är ju fruktansvärt tråkigt i mina ögon. Jag tycker inte alls att det är roligt, men motion fick jag ju så det var ju bra. Har tappat så mycket nu när jag varit sjuk.

På eftermiddagen ledde vi Neffe på handikapplektionen. Neffe är en av de nya ponnyerna som vi lånar från Grällsta och han är helt underbart söt!

Senare red jag Loo barbacka på hoppbanan. Gick helt okej, men orkade inte bråka för mycket med honom idag. Underlaget var väldigt tungt också efter regnet.

Årsdag med tårta

Igår firade vi årsdag med Loo, vi har haft honom i ett helt år!! Så konstigt ju. Vad äckligt snabbt tiden går, haha.

Idag gjorde vi en liten tårta till honom, det kan väl också ses som en något försenad födelsedagstårta (juni). Han blev jätteglad, faktiskt. Höll på att ha ner hela tårtan på golvet när han försökte sno den från mig, ivrig.

Idag fick han vila. Vi duschade honom, tog en liten promenad i pyjamasen och den fick han tårta i krubban. Det tror jag latmasken uppskattade. Sötnosen.

Godnatt med er!

Kattungar och dop

Imorse åkte jag, mamma och syster till en klasskompis till mig för att kolla på deras kattungar. Går allt som det ska kanske vi får hem en liten misse på höstlovet … <3

Efter det åkte vi till stora kyrkan i stan för att gå på min kusins son som döptes. Jag kan inte låta bli att bli ganska ofokuserad under alla sorters tillställningar i kyrkan. Jag är inte religiös så varken böner eller psalmer intresserar mig särskilt mycket, men det var fint ändå. Och kyrkan är riktigt vacker!

Efteråt fikade vi på församlingshemmet på andra sidan gatan, och efter ett tag åkte jag, mamma och syster vidare på ett kalas för min kusin. Mycket fika och mycket folk idag.

Väl hemma lagade jag risotto, pluggade lite fysik och kemi och såg på reprisen från Svenska Hollywoodfruar. Vi åkte även ut till stallet en kort sväng. Vi släppte honom i stora ridhuset en liten stund, men han var inte så pigg på att springa. Inte så konstigt kanske eftersom Linnea var med på markarbetesträning i förmiddags.

Fullspäckad dag, och imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Loo ska förmodligen gå lektion med Linnea som vanligt, annars tror jag inget speciellt händer.

Masten

Hej på er!

Idag blev det en spontan tur runt masten med Lena och Åsa, då Lena skrev i en facebookgrupp med alla privatägare på klubben och sa att hon tänkt rida ut. Jag var snabb att hoppa på!!

Det var riktigt trevligt, trots regn. Jag har dock inte så mycket emot regn så länge det inte är skyfall. Det blev en hel del galopp, som Loo äälskar! Vi la oss bakom lilla Annie (den svarta ponnyn på bilderna), då kunde han inte dra. Inte för att han gjorde det idag, så det var ju skönt. Uppför den stora backen la vi oss till och med först utan problem! Han var väldigt nöjd idag tror jag. Det är alltid kul. Det är ju så himla kul att rida ut också.

Imorgon ska jag och mamma och kolla på några kattungar, och sedan ska vi på dop. Det är min kusins son som ska döpas. Linnea ska vara med på markarbetesträning med Loo.

Upptäcksfärd

Idag fick det bli en promenad ut i det fina vädret. Loo verkade vara mer positivt inställd till det. Vi red på vägen mot Linnebäck, istället för åt andra hållet som vi brukar (ungefär mot stallet vi stod i förut). Det är alltid kul att upptäcka nya platser. Han fick trava väldigt lång väg, i uppför- och nedförsbackar. Mest jobbigt var det nog för mig som satt på cykeln dock. I alla fall när det gick uppför.

Vi hade två timmar på oss att bli klara från och med det att vi åkte hemifrån, men så snabba som vi är … vi kom hem en halvtimme senare än planerat. Så typiskt oss? Snabba. DOCK skulle min syster mocka, men hon råkade fastna nere på ridskolan, så då fick jag göra det när vi kom tillbaka istället. Tog lite mer tid då alltså.

Vi hade ”klazzkamp” idag i skolan förresten, alla naturklasser. Tvåorna vann tyvärr. Vi hade väldigt kul i alla fall, vi har en superbra klass (hittills). Efter det fikade alla elever och lärare på läktaren i idrottshallen och sedan åkte jag till Ica Maxi med Sandra, Kevin och Leon.

Imorgon ska vi ha städdag i privatstallet, och på kvällen blir det grillfest hos några som står där. Ser verkligen fram emot det!