Iron Gold

Image result for iron gold pierce

Prio ett 2018: Läsa Iron Gold.

Ingen bok 2017 fick mig att känna så mycket som Morning Star. Jag tror inte att en enda trilogi tagit mig med sådan storm som Red Rising-trilogin har? Jag älskar verkligen den serien. Det gör ont att tänka på den.

Jag tror att Pierce Brown har lyckats. Den här boken kommer vara fantastisk, ingenting kommer gå som jag önskar och jag kommer gråta. Förhoppningsvis kommer Brown fortsätta med de brutala vändningar de tidigare delarna tagit cirka vart tionde sida (ish).

Och jag kommer sitta som på nålar hela tiden.

Det

På vägen ner till stan förut svängt vi förbi Loo för att fixa en sak med hans kraft. Han har bytt box idag också. Länsstyrelsen fick plötsligt för sig att hans gamla var för liten så han fick inte stå där längre, alltså var det bara att byta. Han står nu alltså i hans gamla box, ett inte så kärt återseende kanske. Vi är mitt i smeten, känns som vi är i vägen hela tiden, han kan inte titta ut genom boxen (finns ingen lucka i gallret att öppna) och fönstret visar bara en gräskulle. Hur tråkigt som helst. Älskade vår box. :/

Hur som helst, vi åt på Bamboo Express. Blev dock extremt besviken, jag var SÅ sugen på kycklingspett i jordnötssås men det var slut? Ah ville typ gå därifrån.

Fick bli kyckling med currysås. Efter maten gick vi en kort sväng till Willys innan Saga Bio.

Filmen var bra! Jag hade egentligen inga större förväntningar då skräckfilmer aldrig brukar imponera på mig, men den här var faktiskt underhållande enligt mig. Förmodligen på grund av kompisgänget, alla var så himla härliga och hade verkligen sina egna personligheter, annars händer det rätt ofta att karaktärerna är så underutvecklade. I It var de väldigt likeable. Speciellt Richie (Finn Wolfhards roll <3) och Eddie var fantastiskt roliga.

Imorgon jobbar jag, såg ska gå och lägga mig nu direkt! Godnatt.

Kungarnas krig

Läser den här tuffingen just nu. Det går segt men det är aldrig tråkigt, som tur är. Dock är ju tanken på att jag har över 500 sidor kvar inte särskilt motiverande. Jag är i alla fall glad över att den är såpass lätt att läsa på engelska, inga problem alls.

Resten av veckan kommer vara rätt blandad. Imorgon är det dags för första ridlektionen! Jag är obeskrivligt taggad, men det är ju mysigt, med tanke på vilka personer som är där liksom. På lördag ska jag på bio med Linnea, Johanna och Bella, och på söndag är det jobb som gäller! Första jobbdagen.

Fem blåa bokomslag

Veckans topplista

Hoppar på Johannas topplista. Den här gången var temat omslag med färgen blå, och här kommer fem böcker från min bokhylla.

 • De Utvalda: Hemligheternas Rike av Kristin Cashore

  Image result for de utvalda hemligheternas rike

 • Mistborn: Sista Riket av Brandon Sanderson

  Image result for mistborn sista riket

 • Magikernas land av Lev Grossman

  Image result for magikernas land

 • Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyes
  Jag AVGUDAR det här omslaget!

  Image result for kvinnan som stal mitt liv

 • Den stora spökräddningen av Eva Ibbotsson
  Läste den här boken flera gånger när jag var mindre. Tycker omslaget är riktigt gulligt.

  Image result for den stora spökräddningen

 

Sevro au Barca

I sommar har jag läst två megabra böcker, de heter Rött Uppror och Gyllene Sonen, skrivna av Pierce Brown. En av mina absoluta favoritkaraktärer är Sevro au Barca, vilket jag tänker berätta om nu. (obs obs har ej läst Morgonstjärnan så punkterna är baserade på de två förta böckerna)

 • Han är så fruktansvärt vulgär, han har liksom ett språk och sätt som inte riktigt passar in bland de Gyllene alla gånger.
 • Han sprang runt med ett vargskinn på ryggen och ylade i skogen i flera månader i Akademin?
 • Han bryr sig inte om vad någon tycker, förutom Darrow såklart, och går alltid sin egna, något underliga och krokiga, väg.
 • Han är orimligt lojal mot Darrow och sviker honom aldrig, han drar sig inte heller för att säga exakt vad han tycker till Darrow och vad han gör fel, i cirka allting.
 • Han tar alltid väl hand om sitt gäng, som kallas Ylarna (bara det gör det tio gånger bättre?), och de sprang allihop runt i vargskinn i Akademin.
 • Den i princip enda kontakt han hade med Darrow när han gick på Institutet var att han skickade typ den världens version av memes? Medan han bodde med sina Ylare någonstans i slutet av solsystemet?
 • På Akademin kom han på idén att några ur Darrows armé skulle gömma sig i hästars bukar för att på så sätt ta sig in i fiendens borg? Precis som i historien om Troja, bara det att Sevro var mycket coolare och klättrade in i en riktig häst, och dessutom lyckades få både sina Ylare och några andra att också göra samma sak.
 • Han var son till Fitchner, och blev bara om möjligt ännu mer lojal till Darrow när Fitchner berättade sanningen och Darrows liv och riktiga jag.
 • Han älskar Darrow även fast han inte vill erkänna att han faktiskt kan älska folk.
 • Han kan skämta om allting.
 • Han älskade verkligen Quinn, men sa ingenting eftersom han var rädd att förlora henne, och han fick aldrig chansen att berätta. </3
 • Jag kommer gråta om han dör, mer än om något händer Roque. Mer än när det visade sig vem Roque verkligen var, och jag grät faktiskt då för jag blev så ledsen.
 • För att jag antingen skrattar eller gråter/blir rörd av allt han säger.
 • Han är ingen drömprins, ingen ”boyfriend goals”, han är ingen såndär ”book crush” eller ”book boyfriend”, endast en karaktär jag älskar så det gör ont. Hatar det men det är sant.

TBR Läs-a-lot Sommar 2017

Gick in på Nellons bokblogg förut och såg att hon anordnar en Läs-a-lot Sommar 2017. Jag tycker att det verkar superroligt och tänker absolut vara med. Min TBR för det här är (förmodligen):

 • Rött uppror av Pierce Brown
 • Gyllene Sonen av Pierce Brown
 • Maria och Blå Prinsen av Marie-Louise Rudolfsson
  Det är dags att läsa om Maria-böckerna.
 • Maria och Prinsen på tjuvjakt av Marie-Louise Rudolfsson
 • Ta fast spökryttaren, Maria! av Marie-Louise Rudolfsson
 • Osv beroende på vad jag hinner. Har alla Mariaböcker utom en, och kan dessutom bli så att jag byter ut någon bok! 

Dåliga böcker, typ

Let’s gooo


 

 1. En överhypad bok:
  Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart
  Jag tyckte att den här var hemsk, förstod verkligen inte vad som var bra med den. Karaktärerna var fruktansvärda, speciellt huvudpersonen. Hur tänkte hon egentligen? Neej, det var inte en bok i min smak, blev bara irriterad.
 2. En uppföljare:
  Rosensällskapet av Marie Lu
  Var väl inget fan av den första boken heller, men den här var ingen hit i mina ögon tyvärr.
 3. En klassiker:
  Nu skäms jag lite … men jag kan inte komma på en enda klassiker jag har läst. Skärpning.
 4. Den absolut sämsta boken jag läst:
  Konsten att ha sjukt dåliga förväntningar av Åsa Asptjärn
  Den är inte ens sämst, om jag ska vara ärlig. Så dålig var den nog inte, men jag kan inte komma på någon annan bok. Jag njöt inte direkt av att läsa den, så jag skulle inte kalla den bra.

De tre bästa böckerna: Mars, april & maj

Har inte skrivit särskilt mycket om böcker jag läst i år, bara om böcker jag vill läsa. Jag skrev några kommentarer om alla böcker jag läste i januari och februari, men orkar inte göra samma sak igen med tre månader (kanske m jag kommer ihåg i slutet av juni). Så istället, här kommer de tre bästa böckerna från varje månad!


 

Insåg precis att jag bara läste två böcker i mars … men å andra sidan var det två fempoängare (1-5 ok).

 • Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K Rowling
  Alla som läst och gillar Harry Potter vet att det är en bra bok, finns inte så mycket att säga. Fantastiskt avslut, grät en skvätt. Hatar alla dödsfall. Önskar att Draco och Harry skulle blivit vänner dock, haha.
 • Sista Riket av Brandon Sanderson
  Första delen i Mistborn-serien. Har velat läsa den här så länge men det har inte blivit av, så gissa om jag blev glad när den fanns på bokrean? Superbra bok i alla fall. Älskade karaktärerna, och världen var ännu bättre.

 

I april läste jag istället sex böcker. Ingen, möjligtvis Vampyrens märke, var sådär jättedålig i alla fall.

 • En vis mans fruktan del 1 av Patrick Rothfuss
  Den här kommer såklart allra först. Enda fempoängaren i listan. Jag älskar verkligen den här serien, fantastisk berättelse om den ökände Kvothe.
 • I ljusets makt av Leigh Bardugo
  Jag tyckte om den här boken, men nu i efterhand kommer jag inte ihåg särskilt mycket tyvärr. Kommer i alla fall ihåg att jag tyckte det var kul att världen var inspirerad av Ryssland, annars brukar fantasyvärldar vara medeltiden.
 • The Slow Regard of Silent Things av Patrick Rothfuss
  Ännu en Rothfuss. Den här boken var långsam och seg, och det hände ingenting alls, men den fängslade mig verkligen. Jag vill veta mer om Auri! Varför är hon som hon är, varför bor hon i tunnlarna?

 

I maj läste jag fem böcker, varav fyra House of Night. Inte världens bästa månad kanske, haha.

 • En vis mans fruktan del 2 av Patrick Rothfuss
  ÄLSKAR. Den här var faktiskt fantastiskt bra. Älskade när han var med ademerna, en helt ny kultur. Väldigt bra bok.
 • Svart Ängel av P.C Cast och Kristin Cast
  Inte så bra kanske, men de blir ju i alla fall bättre. Nu händer det ju faktiskt något åtminstone, nu när Kalona dyker upp. OCH STARK. Jag kommer gråta om han inte är så bra som jag kom ihåg.
 • Jagad av P.C Cast och Kristin Cast
  Den här är också snäppet bättre, men inte bra. Stark är jobbig. Vet ej om han beter sig som han gör för att han går igenom förändringen eller för att han är ett as? Jobbigt.

 

Fem böcker jag vill läsa i sommar

Har jag skrivit ett sånt här inlägg? Kanske. Orkar inte kolla, haha.

 • A Game of Thrones av George R. R. Martin
  Jag vill läsa den här boken och jag vill läsa den nu. Helst på engelska, om den inte känns för svår, men det borde den inte göra. Väntar på att den ska bli ledig på biblioteket.
 • Assassin’s Aprentice av Robin Hobb
  Är riktigt sugen på den här boken också. Är i high fantasy-mood misstänker jag.
 • Maria och Blå Prinsen av Marie-Louise Rudolfsson
  Är riktigt sugen på att läsa om de här böckerna igen, och det lär ju gå fort. Såå mysiga och de påminner mig verkligen om sommaren.
 • Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren
  Jag MÅSTE läsa en Astrid-bok i sommar. Helst tio.
 • The Land of Stories: The Wishing Spell av Chris Colfer
  Vet inte hur länge jag längtat efter att testa en av Chris Colfer’s böcker. Han är ju en sådan mysig person och har hört att böckerna ska vara jättebra, så det är dags nu!

Robin Hobb

Är det något jag gillar så är det snygga bokomslag. Eller vem försöker jag lura, alla som gillar böcker tycker om snygga bokomslag. Det är bara något en gör.

Det finns en författare som har skrivit en hel drös med serier, de flesta verkar utspela sig i samma värld och oftast med samma personer, och de serierna har så otroligt fina omslag. Jag vet inte hur många gånger jag hållit i hennes näst senaste (?) bok i bokhandeln på stan och bara drömt mig bort. Dumt nog har jag aldrig köpt någon av hennes böcker.

Robin Hobb. Fantastiska omslag. Bara kolla på de här?

Image result for robin hobb books
Image result for robin hobb books

*gråter*

Hennes senaste, som jag alldeles nyss släpptes, är inte mindre fin. Jag ÄLSKAR stilen. Jag kommer bli jättebesviken om jag inte kommer tycka om böckerna, för jag vill ha allihop högst upp i min bokhylla, där alla kan se dem.