Dressyrtävlingar

Det är dressyrtävlingar i stallet idag, så jag sitter och tittar på alla fina hästar. Jag tycker att det är jätteintressant att titta på, men jag blir så ridsugen. Tur att jag har lektion imorgon, hahah.

Dessutom spelar de massa låtar som jag inte hört på jättelänge, då blir jag glad <3 

Roolig vecka!

Hej!
Den här veckan har vi ridit igång hästarna efter betet. Vi har haft jättekul. Måndag, tisdag och fredag red jag endast Keelord, onsdag red jag Keelord, Ringla och Rocksette och på tordagen red jag Keelord och Rocksette.
I onsdags skulle jag ju egentligen bara ridit Ringla, men i traven i vänster varv tyckte jag inte att hon kändes helt bra, så jag pratade med Emma som red Rocksette och agerade ridlärare, så vi bytte då hon ville känna. (Antagligen var hon bara öm då de skoddes dagen innan.)

Bilderna är från när vi skrittade av ute igår, och vi gick över banken ett par gånger. Sara tog lite kort på oss, med sin mobil. Även om det är mobil kvalité så tyckte jag att himlen var himla cool! Ignorera de långa stiglädrena —> sits, vi red ju dressyr innan ;).
11791661_10206041137819567_1913703576_n (2)

11798292_10206041137779566_1781975807_n (2)

11805784_10206041137699564_1497422702_n

11830087_10206041137859568_1855505318_n

11798158_10206041138619587_946283160_n

 

Ignorera även mina armar på den sista bilden hahaha.

Världens bästa Keelord!

I söndags fick jag Keelord. 🙂 Vi red nere på hoppbanan, och vi fick rida ”själva” så att säga, vi fick bestämma hur vi skulle rida och så flikade ridläraren in med lite kommentarer och så.

Asså wow, säger jag bara. Keelord gick fram som bara den, han var på gränsen till ”het”. Det var sjukt kul att rida honom, det var ju Keelord fast på ett annat sätt.

Jag red mycket serpentiner och volter, och jag tyckte själv att det gick väldigt bra! Både jag och Keelord tyckte att det var väldigt skönt att rida ute (därav hans plötsliga framåtbjudning). Galoppen var jätterolig, han galopperade verkligen på, ingen jävla (ursäkta språket) tralopp här inte. 😉

DSC_6883 DSC_6884

Världens bästa. <3

Fredagens ridpass

I fredags fick jag Flauta.

Hon var så go när vi suttit upp och Ulrika började öppna dörrarna ut (vi skulle rida en sväng i skogen). Hon stod och tittade och väntade på att dörrarna skulle öppnas, och när de väl var öppna frustade hon till och blev jätteglad. Gumman <3

Det gick bra i skogen. Hon (precis som Mc) uppskattade inte leran, men annars tror jag att hon tyckte det var skönt. Och nyttigt, snacka om att hon måste se sig för!

Väl inne i ridhuset var hon i början seg och tung i handen. Jag fick inte fram henne, herregud vad jag fick kämpa! Trots att jag till och med hade sporrar (jag gillar inte själv att rida med sporrar, jag är så rädd att använda dem fel) reagerade hon inte. Antagligen nuddade jag henne knappt med dem! 😀

Men galoppen! <3 Asså ååh. Jag brukar ha svårast i galoppen med henne, skritten och traven brukar gå bra men oftast kan jag knappt fatta galopp (eller hålla henne i galopp när jag väl lyckas fatta!). Men jösses, hon fattade direkt, och galopperade med stora härliga språng. Jag brukar föredra att galoppera på ganska mycket med henne när jag ”lyckas”, eftersom hon annars brukar galoppera ganska, lite? Vet inte hur jag ska förklara men att driva på henne så att hon tar i och verkligen galopperar tror jag är bra ibland. Hon tycker ju att det är kul i alla fall!

I slutet var hon mycket bättre, hon dök inte och hon kändes inte lika tung. Men värmen och att de har fått beta gräs om dagarna tröttar ju ut dem en del. 🙂 Jag är nöjd!
Alvas-kamera-032-1024x828

Träningsvärk i magen

Halloj!
Lektionen igår bestod av först skogsridning och sen lite dressyr. Jag hade lilla Mc, som var sååå gosig igår när jag gjorde i ordning honom. Gud vad han pussades!

Ute i skogen var det blött och lerigt, och eftersom det enda han tänkte på var att äta så mycket som möjligt lyssnade han ju inte alls på mig, så när jag försökte styra undan den värsta blötan så plaskade han ju rätt ut i leran, blev jättesur för att han blev blöt och ställde sig där. Suck! Fokusera på rätt sak kära vän. :)))

Väl inne i ridhuset var han förvånansvärt lydig. Han som gärna surar ihop, speciellt i galoppfattningarna, då han gärna slipper jobb, fattade faktiskt galopp (nästan) galopp. En gång försökte han börja slängtrava in i galoppen, men efter det fattade han faktiskt galopp. Duktig ponny! Och han blir ju faktiskt mycket mysigare at rida, när han faktiskt bestämmer sig för att samarbeta och göra som man vill, det märks ju att han tycker att det blir roligare då.

På slutet av lektionen var han mjuk och avspänd, kändes riktigt bra! Och det var kanske den sista gången jag fick rida honom. Det är inte säkert att han kommer tillbaka från Nybygget till hösten, och om jag någon gång åker dit på ridläger kommer jag nog inte få honom. Jag är redan något för lång, och jag kommer inte krympa än på ett tag hoppas jag, hahah 😀

wpid-2012-01-22-16.19.08

Bara massa bommar

Hej hej! Har ni haft en bra nationaldag? 🙂
Jag har varit på kalas hos min kusin som tagit examen från universitet.

På lektionen igår gjorde vi en såå rolig övning. Har ni sett filmerna på Tristan, med otroliga bomövningar? Vi gjorde en övning med massa bommar, fast liite enklare. Bommarna låg lite som en ”spiral”, svårt att förklara men det blev både böjt och rakt spår in i mitten och så red man ut från spiralen mellan två bommar.
Det var såå kul! Jag fick Keelord, och han var värsta stjärnan på det där. Hela lektionen kändes bra, han var framme för skänkeln hela lektionen. Han kändes jättebra!
Men vet ni, att rida massa bommar på rad är såå svårt. Man måste tänka på yttertygeln, så att de inte försvinner för långt ut. Man måst tänka på innerskänkeln på det böjda spåret, dels för att de inte ska hamna för långt in i kurvan och dels för att de ska forma sig. Takten. Här gäller det verkligen att tänka varje steg. Det här var verkligen en nyttig övning, för både häst och ryttare. Det gällde verkligen att tänka!
wpid-2012-12-30-13.44.16

Världens bästa. <3

Det är inte hoppning som är farligt …

… utan avskrittningen.

Hahah. Det var hoppning idag. Jag fick Keelord! YAASS. Red honom även förra veckan (gick asbra). Vi gjorde en rolig övning, hoppade en bana osv.
Dock var han ju seg, som vanligt, och herrejävlar vad jag fick jobba för han äger ju på att inte galoppera när han galopperar om ni förstår vad jag menar (probably not).

MEN.

När vi red så var dörren ut öppen (men sargdörren var stängd framför) så det kom inte lite ljus och skön luft. När vi skrittade av så släppte jag stigbyglarna, och så red vi förbi dörren. Tro ni inte att det hoppar upp en **** katt bakom Keelord och typ Chippen som ridit förbi!? Jo. Hon som rider Chippen ramlar av och jag är såå nära. Keelord sticker iväg, men jag lyckas hålla mig kvar, fast framför sadeln. Suck. 😛

Världens finaste <3

 

USEKT-möte

Idag har vi haft USEKT-styrelsemöte, vi pratade massa om det väldigt försenade årsmötet som vi ska ha på lördag, men vi pratade även om föreningsdagen nere vid Näset den 9 maj. Du kommer väl? 😉 vi kommer stå där hela dagen.

Vi har så himla mycket att göra. När vi tog över slutade i princip alla gamla medlemmar. Vi visste inte någonting om vad man skulle göra i en ungdomssektion.

Det senaste året har mest gått åt att planera massa aktiviteter som aldrig blir av, för det är alltid för få anmälda. Vad ska man göra för att barn och ungdomar ska tycka det är kul att komma på våra aktiviteter?

Men det har även varit kul. Speciellt förberedningarna inför halloween, när vi satt i baracken en hel dag och bara väntade. Varför gjorde vi det ens? Jag kommer inte ihåg …

Men jag tror att vi kan ha mycket som kommer få igång aktiviteten på ridskolan, om vi kommer med fler aktiviteter kanske folk blir lite intresserade … 😉

Finaste, finaste Ida …. 

Diana

Hej på er!
I fredags fick jag rida Diana för andra gången. Det kändes väldigt, väldigt konstigt eftersom jag bara ridit ponnyer de senaste gångerna.
Först red vi ut. Det gick väldigt bra, hon var lite tittig eftersom hon aldrig varit ute nere vid hoppbanan, bara i ridhuset och vid hagarna. När vi red på banan fick jag rida uppe i rumpan på kompisen Petite, men hon var lugn. Det kändes faktiskt väldigt bra, alla hästar tyckte nog att det var skönt att få komma ut. Både traven och skritten gick bra, hon kändes mjuk och framåt.

Vi gick in för att fortsätta, bl.a. för att galoppera då några inte ville galoppera ute (några hästar var värre än andra, hahah). Första galoppen var hemsk, hahah! Diana har en jättego galopp, om man bortser från att man måste driva varje steg. Verkligen varje, sluter man driva bara en sekund så bryter hon av till trav direkt.
Det var ju inte jag beredd på. Jag har ju mest ridit Poppy på senaste tiden, som inte slutar galoppera i första taget. Det blev väldigt svårt då, och sen när Diana är väldigt mycket större än Poppy också. Suck.
Men det blev bättre och bättre. Dock måste jag bli bättre på att hålla i tyglarna, jag tappar (?) dem! Vips så blir det för långa. Och okej, det funkar väl i skritt och trav, men galopp,det går inte att galoppera utan att ha ett stöd i framförallt yttertygeln. Då bryter hon ju också av.

Håll i tyglarna då förihelvete. 😀

Men asså på slutet, det kändes sååå bra. Jag är så himla nöjd, och det var längesen jag kände så efter ett ridpass nu. Det är allt bra gött och rida storhäst ibland, och slippa ponnyerna. Jag älskar ponnyer, men ibland kan det bli för mycket av det goda! 🙂

She believe I can fly …

… eller något liknande. 😛

Jag flög av i måndags, på Akleja. Vi skulle träna lite förvänd galopp, en och en. När hon såg de andra galoppera, och hon fick stå still, blev hon så himla taggad så när jag fattade galopp, då flög hon iväg och bockade av mig.
När jag låg där på marken så tog Akleja en runda i ridhuset och det dundrade i hela marken. Först undrade jag om alla hästar fått fnatt och sprungit iväg, typ så lät det. Shit, hahah.

Men jag mår bra. Jag klarade mig, jag fick lite ont i ryggen efter västen eftersom jag landade på den, och kanten trycktes in i ryggen. Men jag är glad att jag hade västen på mig, utan den hade det gått mycket värre. Efter att ha tvättat av mig i ansiktet, borstat av mina kläder och druckit lite vatten så fick jag sitta upp igen och skritta och trava lite. Det var nooo problem. 🙂