Mina favoritböcker; Hobbiten

J.R.R. Tolkien, en så himla bra författare. Utan honom hade jag inte kunnat gråta och skratta och rysa till Sagan om Ringen-filmerna. Vilket bortslösat liv det hade varit (nej, men ni förstår min poäng hoppas jag).

Jag läste Hobbiten i somras (tror jag?), och jag tyckte att den var riktigt bra. Den är inte lika utdragen som Sagan om Ringen-böckerna (jag har inte läst dem och jag skäms, men jag vet att de är utdragna men jag vet också att jag inte bryr mig eftersom det är Sagan om Ringen?). Det är faktiskt en hel del humor, något jag inte var beredd på, och så är det den fantastiska världen som gör allt så bra.

Jag älskar Bilbo jättemycket också. Så go.

DSC_7036

Mina favoritböcker; House of Night

Tänkte starta en serie med inlägg där jag tipsar om mina favoritböcker, om det skulle vara intressant? Eller ja, det kommer inte bara vara mina favoritböcker, men böcker jag tycker om och som jag rekommenderar. 


 

Mitt första inlägg tillägnas serien House of Night, som jag säkert skrivit om någon gång. Det är en serie om vampyrer med tolv böcker skrivna av P.C. och Kristin Cast.

Jag vet inte riktigt vad som gör att jag älskar serien så mycket, den är bara …? Bra? Jag vet inte, men den är lätt en av mina favoritserier.

(Förresten så suger jag på alla former av recensioner osv … hemskt). 

Jag tycker mycket om världen, och hur vampyrerna är. Det är helt nya vampyrer och det är jättespännande att följa med dem på deras speciella skola. Vampyrerna är dessutom helt kända för omvärlden, de behöver inte hålla sig helt gömda även om de föredrar att vara lite för sig själva.

DSC_6663

>(Kan komma lite spoilers i det här stycket, hoppa över om du vill läsa) Tycker mycket om karaktärerna också, Zoeys nördgäng <3 Grät en skvätt över Jack, han är nog en av de mest underbara karaktärerna som jag läst om. Stevie Rae är bara för go, hon skulle jag vilja ha som kompis. Aphrodite är helt underbar hon också, hon är jämt så tuff och kall men egentligen är hon lika snäll som alla andra. Damien <3 Stark gjorde aldrig något jättestarkt (höhö) intryck på mig, men han är ändå bra. Heath. ÄLSKADE BÄSTA MORMOR REDBIRD! (slutar nu innan jag gått igenom alla karaktärer i hela serien). <

Känner att jag måste läsa igenom serien igen, så jag kan lägga märke till nya saker och kolla lite djupare på allt. Nån gång.

books, house of night, and love-bild

Oj, vad jag grät i slutet. Scenen med Kalona och Nyx, det är bland det finaste som hänt.

Min senaste besatthet …

Tänkte tipsa om lite musik, kanske en gång i månaden eller något. Så en artist/låt/ett band/album …


 

Idag tänker jag tipsa om ett band som jag började lyssna på i januari, och som jag älskar så mycket. Panic! At The Disco.

Eller ja, jag älskar musiken. Kan ingenting om medlemmarna (eller medlemmen …? Det är väl bara Brendon just nu va?)

Deras senaste album, Death of a Bachelor, är lätt ett av mina favoritalbum. Det är så himla bra! Mina favoritlåtar därifrån är Death of a Bachelor (blir så glad av den idk?), House of Memories, Impossible Year, Don’t Threaten Me With a Good Time och Golden Days tror jag. Eller fan jag älskar alla ju :/

 

Läsning

Just nu läser jag en bok, som en nog skulle kunna kalla för en klassiker, nämligen Hobbiten av J.R.R Tolkien. Jag började läsa första Sagan om Ringen i skolan en gång, men orkade inte eftersom det tar sån tid att läsa dem, vilket betyder att en måste låna om  hela tiden.
Jag tycker att den här är riktigt, riktigt bra! Jag älskar ju filmerna, jag räknar dem till listan av mina favoritfilmer. Jag tycker boken är riktigt intressant, och även om den inte alls är som filmen (det visste jag innan), så kan en inte ta miste på var sagan utspelar sig.
DSC_7034

DSC_7036

Den rekommenderas!

Cirkeln

Linda önskade att jag skulle skriva om vad jag tyckte om filmen, så ja, jag gör väl det! 🙂

Först och främst: Jag har inte läst böckerna. Och det tog emot lite att se filmen innan jag läst böckerna, då jag försöker att alltid läsa böcker innan (bl a därför jag inte sett The Fault in our Stars, även fast jag så gärna vill se den.), men jag kunde inte låta bli, hehe.

Men i alla fall, den var så jäävla bra! Jag som annars har jättesvårt för att se svenska filmer, det finns typ inga svenska filmer som är bra enligt mig (Cirkeln då och Hur Många Lingon finns det i världen), men det här var superbra! Jag blir ledsen om det inte kommer flera. </3

Jag älskar typ allt som har med övernaturligt, fantasy och science-fiction att göra, och den handlade inte alls om det jag trodde att den skulle göra … visste inte att det handlade om häxor, hahah.

Grym bra film i alla fall, den rekommenderas starkt. Nu blev jag jättetaggad att läsa böckerna också! Ååh … jag får se om de finns på bokrean. ^^

 

Duschcremer

Tänkte tipsa om några bra duschcremer och duschgeler (stavas det så?).

Först är det några riktigt bra från Barnängen. Lenande & Olja och Creme & Olja

Jag tycker om dem här för att huden blir jättemjuk och len, plus att dem doftar underbart. Speciellt Creme & Olja. Den luktar kakao. Jag får inte nog av den doften!

Bilden är från Barnängens hemsida.