Torsdag

Hej på er!

Idag har det varit jättevarmt! Så himla skönt. Efter skolan pluggade jag lite och åt pannkakor med jordnötter. Därefter var jag tvungen att hjälpa Hedda en liten stund i stallet, så jag cyklade ut och var hemma 20 minuter senare. Hann till och med pussa Loo på mulen.

Resten av kvällen har jag pluggat, joggat, pluggat och duschat. Nu ska jag äntligen sova, godnatt!

Subway

Onsdagsinlägg.

Idag hade vi idrottsprov. Det gick jättesnabbt vilket resulterade i en lunchrast längre än en och en halv timme, så jag och några andra gick ner till stan och köpte mat.

Jag och en till köpte Subway, några sushi, wok och en gick till Max, och sedan möttes vi utanför kyrkan där vi satte oss och åt. Det var svinkallt, haha, men mysigt. Sådana här inslag gör vardagen snäppet lättare.

På eftermiddagen cyklade jag ut till stallet med Linnéa. Hon red ut i solen medan jag mockade och fixade mat. Vi har städvecka den här veckan så jag krattade även i höladan och sopade rent i sadelkammaren.

Loosi

Det här inlägget skulle egentligen publicerats i tisdags men jag råkade lägga i utkast.

Jag red Loo idag! Först och främst så hade en lerinpackning, standard Loo när han går utan täcke.

Jag red i plåt. Hans högerbog är ett helvete just nu, så fokus under passet låg på att hålla koll på den. Inte det lättaste alla gånger. Han stänger verkligen av ibland, jag kan liksom inte korrigera eftersom han är smått okontaktbar? Väldigt jobbigt.

Förövrigt så KAN jag inte rida i galopp. Det är verkligen helt omöjligt? Jag vet inte vad som hänt men tar jag minsta lilla i tygeln så tvärstannar han verkligen, så det är inte drivningen som är problemet. Irriterande.

På slutet blev han i alla fall väldigt mjuk. Det var lättare att korrigera bogen även fast det aldrig är roligt lätt. Jag kunde i alla fall trava av honom med ganska mycket längre tyglar, i friskt tempo. Då gick han i låg form med nosen framåt, så tack och lov krullar han inte ihop sig lika mycket längre.

Mycket att jobba på.

Plugg

Idag har det inte hänt något speciellt. Det blev inget stall för mig då jag var tvungen att plugga. Eller, det måste jag ju varje dag men jag får hoppa stallet åtminstone en gång i veckan. Vi hade sista lektionen inställd så jag hann med extra mycket, haha.

Imorgon har jag i alla fall tänkt komma iväg till stallet, vi får se om det blir något dressyrpass då kanske. Det visar sig imorgon!

Söndagsångest

Idag har det inte varit riktigt lika varmt sol igår, men det är ändå otroligt behagligt. Jag har inte gjort så mycket idag. Pluggat. Samma gäller imorgon, plus skola. Vi kommer ha så mycket prov framöver, det är inte ett dugg schysst, haha. Bara på onsdag har vi två prov lektionerna efter varandra.

Nej, bäst att gå och lägga sig så en orkar med dagen imorgon. Har egentligen inte tid att sova, men det är ju nödvändigt tyvärr.

Kvällshäng

Hej på er! Idag kom våren på riktigt.

Idag har jag pluggat och varit i stallet. Jag red lite på hoppbanan men han var helt hopplös, jag fick liksom inte tag på honom? Han kändes lite som en orm. Han fick i alla fall komma ut i det fina vädret.

Senare hämtade Bella mig på hennes moped och så åkte vi hem till Linnéa. Vi gick och handlade massa gott och så satte vi oss ute med massa filtar och kuddar. Vi hade planerar in stjärnskådning men det blev inte mycket med det, det var så molnigt. Riktigt mysigt i alla fall!

Lektion

Hej på er!

Idag gick Loo sin första lektion sedan … november? Oktober? Jag är osäker men någonstans där omkring. Det gick ju sådär då. Jag hade inte direkt förväntat mig storverk men jag är ju som jag är och sätter trots allt höga krav på mig själv,

Dock så förklarar inte det faktumet att jag mår dåligt när jag ser mig själv rida på film. Och alla tror att jag är frustrerad på honom men det är helt inkorrekt. Tvärtom. Han kommer inte gå korrekt om inte JAG rider korrekt, eller hur?

Usch. I alla fall så ska min ridlärare rida honom någon dag, så att hon kan hjälpa oss på ett ännu bättre sätt.

Elfte april

Hej på er!

Igår red jag ut med Loo igen. Hade egentligen tänkt att rida i ridhusen men de var tyvärr bokade. Det skadar dock inte att rida ute!

Som jag har nämnt förut har hans högersida krånglat den senaste tiden, så jag försökte rida igenom den. Galopperade en längre sträcka för flåsets skull, och för att han tycker att det är kul.

Idag red Linnéa nere på hoppbanan då den var torrare än igår. Det märks att vädret blir lite varmare varje dag, det är fantastiskt. Ljust är det också!

Lång dag

Hej på er!

Idag har jag haft stallet. Det var tävlingar så det var liv och rörelse hela dagen. Tredje bilden förresten, det är de nya ponnyskruttarna som ska ersätta Neffe och Don som ej passade in. De är tyvärr jättefeta, men jag tror de bantar nu. Supersöta är de i vilket fall!

När jag jobbat klart red jag masten med Åsa och lilla Annie. Loo var så glad, men han ligger på som bara den. Innan stora backen så försökte jag skapa stort avstånd till Annie som låg framför. Vi fattade galopp och till en början lät jag honom galoppera i kort galopp uppför, riktig styrketräning. Ett tag lättade jag bara liite på tygeln och han ökar direkt, och han är så enormt snabb! Är det så hoppryttare lever jämt? Han sprang i alla fall ikapp Annie på tio steg och sedan var det kort galopp igen. Då känns det som att han är en halvmeter upp i luften och galopperar istället, som att när han inte får skjuta framåt skjuter han uppåt.

Han var rejält flåsig och trött sedan, men otroligt nöjd! Han var så glad när vi kom tillbaka. Så kul.

Quorn och pesto

God kväll!

Firade som sagt Johanna idag. Vi lagade pasta med quornbitar och pestosås. Det var riktigt, riktigt gott.

Sedan gick vi ut och gick, vi var ute i kanske en och en halv timme. Det var kallt men jag frös inte (lite om händerna pga klen), det var bara skönt. Vi hade tänkt ta en sväng förbi tivolit vid Nobel, men de hade stängt.

Imorgon är det stalltjänst som gäller.