I måndags fick jag se ettans schema, och gick från att vara supertaggad till att bli nervös och orolig. Det är så långa dagar, och långa lektioner och jag undrar hur jag ska klara det. Jag är så rädd att jag mitt i ska känna att jag inte orkar med skolan alls, att jag ska bryta ihop totalt.

Igår fick vi massa papper med information, avtal att skriva på angående personlig dator och lite annat. Det är verkligen på riktigt nu. Jag börjar gymnasiet och känner mig inte alls redo. De tre åren på högstadiet var så bra, jag gick i en fantastisk klass och hade så bra lärare, och världens bästa kompisgäng.

Just nu är jag rädd för lärarna. För lektionerna. För att jag ska uppfattas seg, lat och otränad på idrotten, och att jag inte ska hänga med på lektionerna. Det var helt otroliga siffror på natur i år?

Det enda jag är säker på är klassen. Det var en som skapade en gruppchatt på snapchat igår med folk från nya klassen. Det kan nog bli bra! Det är dessutom 10 pers från min gamla klass, vilket är skönt.

Naj, måndag, du får gärna dröja lite. Jag är inte redo för fem öre.

IMG_5972 IMG_5981 IMG_6009

Bilder från klassresan som var en av sommarens höjdpunkter.

Juni 2016

IMG_1435

Jag och Linnea hade vår sista film- och litteraturkunskapslektion, så vi bunkrade upp med massa gott och kollade på Nine.

IMG_1438

Jag var vid Näset med Linnea, Ronja och Lisa.

IMG_1527

Jag var på Woodys med tjejerna i klassen.

IMG_1546

Jag var på avslutningen vid folkets hus, med skumdisco.

IMG_1601

Jag var i stallet.

IMG_1614 IMG_1618

Jag gick i skogen i typ två timmar med Linnea, Kevin och Elias. Vi provade också Bean Bosszled Challenge, vilket var det värsta jag gjort.

IMG_1654 IMG_1655 IMG_1659

Jag var vid skolan med Linnea, Kevin, Elias och Ebbe. Vi spelade fotboll och lekte kurragömma (av någon underlig anledning?)

IMG_1698 IMG_1717

Jag red lektion på Keelord. Det var sista lektionen jag red på Keelord, inte ridit honom på lektion sen dess. Det är väl cirka det värsta med året som gått, ärligt talat.

IMG_1781

Jag och Sandra testade face swap.

IMG_1822

Jag var i Knapped med Sandra, Emil och Sebbe.

Sommarlovsföretagarna

I år är första året vi fick söka feriepraktik i kommunen. Som första och andrahandsval sökte jag båda perioderna i stallet, och som tredjehandsval valde jag Sommarlovsföretagarna. Ett kurs i tio dagar om UF, eget företag, entreprenörskap och allt som hör till, och det var vad jag fick. Först blev jag besviken att jag inte fick i stallet, men jag är rätt så nöjd ändå. En hemlig dröm jag har är väl att starta eget någon gång, om jag skulle komma på en bra idé. Eller bli författare, och de är ju också lite av entreprenörer.

Vi har världens lugnaste och ojobbigaste sommarjobb. I fredags (första dagen) lekte vi hela dagen. I måndags hade vi lite genomgångar om affärsidéer men sedan fick vi jobba mycket själva med vad vi ville (vi har startat ”låtsasföretag” i grupper). Igår hade vi en genomgång om affärsplaner, sedan jobbade vi också själva. PLUS lekte maffian. Tror vi lekt den sju omgångar hittills.

Idag då. Vi träffades klockan 8.20 på busstationen, åkte buss in till Örebro, gick på en föreläsning om försäljning i kanske en och en halv timme och sedan hade vi fri lunch i cirka en timme och en kvart. Vi åt på Subway och gick runt på stan. Chill? Och sedan …

lekte vi Rita & Gissa. I över en timme. Imorgon ska vi baka. Vi får samma lön som alla andra sommarjobb i stan.

Världens bästa sommarjobb kanske?

 

Fjärde juni


 • När vi skulle till hotellet fick vi vänta läänge på några. Vi var inte så glada haha. Tillslut fick vår lärare vänta.
 • Det tog 30 min att gå tillbaka till hotellet. Våra fötter …
 • Väl på hotellet fick jag ÄNTLIGEN ta av mig mina blöta skor och duscha. Bästa jag gjort.
 • Gick sedan och köpte pizza på Pizza Hut, det var gott! Loka med kokossmak är supergod också.
 • Avslutade kvällen med att se på Thor med Emil. Missade dock början så jag fattade inte så mycket, eftersom jag inte är insatt alls i superhjältefilmer.

Femte juni, Jensens 

 • Vi kom 28 personer till Frölunda, den enda restaurangen som hade haft plats. Vi var hungriga och inställda på att få vänta läänge.
 • Det gick förvånansvärt snabbt? Vi väntade kanske 30 min.
 • Jag beställde kycklingfilé, tjocka fries, beasås, Zingo och salladsbar. Underbart. Blev supermätt efteråt dock. 
 • Sedan var det bara att tagga inför bussresan hem på fyra timmar. Kul. 

Sjätte juni, Strömsholm

 • Tror inte att jag kan säga hur fint Strömsholm är nog många gånger. 
 • Mässan var jättemysig. Köpte ett svart schabrak, det var fint! Vi klämde och kände på Equestrian Stockholms schabrak också. Vi stod där med hjärtögon allihop men de är på tok för dyra. 
 • På slutet av dagen var vi riktigt trötta, sådär som en brukar vara när en vaknar klockan 05 på morgonen …

Sjätte juni, Strömsholm

 • Åt Fish & Chips, och det var otroligt gott. 
 • Dock, han som hällde upp maten hade frågat alla innan mig om de ville ha remouladsås, men när han kom till mig frågade han ej. Jag hade tänkt tacka nej, men då fick jag massa sås i alla fall. Thank you very much.
 • Hade varit helt vindstilla hela dagen, men när vi åt började det blåsa så det kändes som mitt hår blev alldeles kladdigt. Usch. 
 • Det var dock bland det godaste jag ätit på länge (bortsett från Jensens dagen innan). 

Fjärde juni, Liseberg

 • Kållerado är lätt en av de bästa attraktionerna, och jag blev inte blöt? What? Dock blev jag ju inte lite blöt senare …
 • Efter Kållerado åkte vi Balder <3 Åkte den två gånger.
 • Lite senare såg jag när några åkte FlumeRide med vår lärare. Åkte FlumeRide fem gånger, älskar. 
 • Lisebergbanan blev det fyra gånger och Hanghai tre gånger.  Helix bara en gång, och det var två gånger för mycket.